Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Amenzi si odihna „fortata“ pentru soferii prinsi in perioada de repaos de 45 de ore in cabina camionului

BAG informeaza ca o data cu amendarea, pe 25 mai 2017, a legii privitoare la lucratorii mobili, a intrat in vigoare un regulament care clasifica drept ofensa administrativa practica soferilor de a-si petrece perioada de repaos saptamanal normal de 45 de ore in cabina camionului sau intr-un loc in care nu exista conditii decente de odihna. In caz de incalcare a acestei reguli, atat compania de transport, cat si soferul vor fi amendati, amenda fiind proportionala cu numarul de ore petrecute in cabina camionului pana la momentul controlului. In plus, soferii vor fi impiedicati sa isi continue drumul pana cand nu isi petrec intreaga perioada de odihna de 45 de ore intr-un loc adecvat.
 

Daca in Franta locurile de odihna pentru soferi vizau o anumita suprafata a camerei, sisteme de incalzire sau de racire a aerului in functie de sezon, nu mai mult de cinci persoane cazate in aceeasi incapere, fara paturi suprapuse, cu conditii minime de asigurare a igienei etc., in Germania se vorbeste doar despre locuri potrivite de odihna, in care se inscriu unitatile de cazare clasificate – hoteluri, moteluri, pensiuni – cat si apartamente inchiriate, echipate corespunzator.
Interdictia de a mai petrece perioada de repaos saptamanala normala in cabina camionului a intrat in vigoare in Germania pe 25 mai 2017. Autoritatile germane de control au dus o intensa activitate de informare si control in aceasta perioada. Lasand un termen „de gratie“ de trei luni inainte de a incepe si acordarea de amenzi in consecinta, s-a dorit informarea tuturor soferilor asupra noului regulament, dar si o analiza a numarului de soferi care nu respecta in mod curent aceasta obligatie.
De la inceputul lui septembrie sunt insa asteptate si amenzile.

Articole similare

Ad