Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul Transporturilor pierde 6,2 miliarde de lei la prima rectificare bugetara pe 2017

Guvernul Romaniei a aprobat in septembrie prima rectificare a bugetului de stat pentru 2017, prin care au fost transferate fondurile destinate investitiilor pentru a putea fi asigurate majorarile salariale, dar si alte ajutoare de stat din sistemul bugetar.
Cele mai afectate au fost Ministerul Transporturilor, care are acum mai putin cu 6,24 miliarde de lei disponibili pentru investitii, Ministerul Dezvoltarii, care a pierdut 1,98 miliarde de lei, precum si alte ministere unde s-a redus din sumele aferente proiectelor cu finantare din fonduri europene cuprinse in cadrul financiar 2014-2020.
 

La Ministerul Transporturilor din cei 6,24 miliarde de lei pierduti, 5,5 miliarde au fost din sumele aferente proiectelor cu finantare din fonduri europene nerambursabile, potrivit Ministerului Finantelor.
Motivele invocate de Guvern pentru aceste diminuari au fost aprobarea cu intarziere a bugetului pe 2017 si intarzierea procedurilor de achizitie.
Prima rectificare a bugetului pentru 2017 a fost aprobata in conditiile inregistrarii unei cresteri economice de 5,8% in primul semestru, ceea ce a determinat o crestere a PIB cu 21,9 miliarde de lei, pana la 837,1 miliarde de lei, conform estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza.
In vreme ce ministrul de Finante, Ionut Misa, spune ca rectificarea este pozitiva, Consiliul Fiscal remarca incalcari ale legilor fiscale, dar si alocari „fara precedent“ pentru salariile bugetarilor.

Articole similare

Ad