Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii detasati in Franta trebuie sa se inregistreze pe un portal, contra sumei de 40 de euro

Pe baza unui decret adoptat la 3 mai (n.2017-751), soferii detasati in Franta trebuie sa se inregistreze pe portalul Sipsi, pe site-ul oficial al Ministerului Francez al Muncii, contra sumei de 40 de euro.
Pe scurt, decretul obliga toate companiile straine, care detaseaza angajati in Franta, sa isi creeze un cont si sa completeze o declaratie de detasare, inainte de orice cursa in Franta. Aceasta declaratie trebuie completata pentru fiecare angajat detasat si pentru fiecare cursa. Trebuie remarcat faptul ca legislatia franceza considera drept detasati atat conducatorii auto care efectueaza operatiuni de cabotaj in Franta, cat si conducatorii auto care efectueaza transport catre si dinspre teritoriul francez pentru companii care nu au sediul social in Franta.
 

Regulamentul ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018, in ziua urmatoare publicarii decretului ministerial privind stabilirea conditiilor de punere in aplicare si functionarea sistemului electronic de plati in Monitorul Oficial din Franta. Totusi, aceasta data este doar orientativa, deoarece punerea la punct a functionalitatilor portalului ar putea duce la amanarea intrarii in vigoare. Pentru moment se pare ca administratia franceza nu este in masura sa precizeze modalitatile tehnice necesare pentru punerea in aplicare a noii taxe, in special ca urmare a faptului ca aceasta masura este in competenta Guvernului.
Link-ul de inregistrare este: https://www.sipsi.travail.gouv.fr/SipsiCasFo/login?service=https%3A%2F%2F
Legea poate fi citita in varianta originala, in limba franceza, la link-ul:
https://www.legifrance.gouv.fr/eli/decret/2017/5/5/ETST1634085D/jo/texte

Articole similare

Ad