Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ekol Romania investeste intr-un nou spatiu logistic de 6.000 m²

Ekol Logistics a semnat un contract de inchiriere pe o durata de 5 ani pentru un nou depozit localizat in apropiere de Bucuresti, pe autostrada A1, km 23. Incepand cu decembrie 2017, Ekol Romania isi extinde operatiunile intr-un nou spatiu logistic in CTPark Bucharest, clasa A, cu 6,000 m² zona de birouri si zona de depozitare. In prezent, Ekol opereaza doua depozite in CTPark, precum si unul in Timisoara, acoperind un spatiu total de 14,000 m².
 

Noul depozit dispune de 9 rampe de incarcare, 2 rampe de tip drive-in, o capacitate de depozitare de 10,000 europaleti si o inaltime de 12 metri. De asemenea, dispune de un sistem de securitate CCTV de top si software precum Quadro sau WMS, dezvoltate si implementate in totalitate de departamentul R&D Ekol. Spatiul logistic a fost proiectat sa respecte cele mai inalte cerinte de securitate, cu scopul de a obtine Certificarea TAPA. Acest lucru va aduce beneficii semnificative activitatii Ekol in Romania.
Prin intermediul acestui nou spatiu de depozitare, Ekol va putea furniza cele mai bune solutii logistice clientilor actuali, precum si viitorilor clienti, deservind diverse industrii, cum ar fi Automotive, Electronice, FMCG, Retail/E-commerce.
Aceasta investitie este o dovada a faptului ca Ekol Romania se focuseaza si pe crearea unui mediu de lucru mai bun pentru angajatii sai. Noile birouri respecta standarde inalte de design interior, cu mobilier confortabil si materiale de inalta calitate. „Suntem foarte bucurosi ca am facut acest pas, in conformitate cu strategia noastra globala de dezvoltare, demonstrand ca Ekol creste si devine din ce in ce mai puternica pe piata din Romania. Inca de anul trecut,  stiam ca aceasta investitie este necesara pentru noi, avand ca scop consolidarea prezentei pe piata locala ca furnizor de logistica integrata. Intram intr-o noua etapa in care ne vom dezvolta oportunitatile de afaceri si vom oferi suport total clientilor nostri, prin solutii personalizate. Datorita noilor noastre resurse si spatiului mai mare de depozitare, cu siguranta vom adauga valoare afacerii clientilor nostri, prin flexibilitate si inovatie.”,  a declarat Alecsandru Mucenic, Country Manager Ekol Romania.  
Ekol Romania a fost infiintata la finalul anului 2011, ca o etapa importanta a dezvoltarii Ekol in Europa. In prezent, are doua filiale, in Bucuresti si Timisoara, 3 facilitatii logistice cu un spatiu total de 14,000 m², o flota ecologica formata din 227 de camioane si aproape 400 de angajati.
Ekol Romania furnizeaza servicii de transport rutier, aerian si maritim, logistica contractuala, servicii cu valoare adaugata, servicii de cross-dock si vamuire, precum si distributie. Ekol ofera numeroase beneficii, calitate, fexibilitate, preturi competitive, planificarea inteligenta a operatiunilor logistice, precum si a rutelor.
Cifra de afaceri Ekol Romania se va ridica la 15 milioane euro pe anul 2017, iar pentru 2018 au fost bugetate 18 milioane de euro.
In 2018, Ekol va dezvolta reteaua intermodala a Grupului prin deschiderea unei conexiuni Ro-Ro intre Portul Yalova, Istanbul si Portul Constanta. Pentru o implementare de succes, Ekol planuieste deschiderea unor birouri operationale in Portul Constanta. „Aceasta solutie revolutionara va aduce imense avantaje competitive clientilor, partenerilor si va contribui la dezvoltarea Portului Constanta. Prin intermediul acesteia, imaginati-va ca in jur de 600 de camioane vor fi scoase de pe drumurile dintre Turcia si Romania si viceversa. Toata lumea va avea de castigat in urma implementarii acestui serviciu lansat de catre Ekol.”- a declarat Alecsandru Mucenic.
Este important de mentionat faptul ca Ekol detine 6 nave Ro-Ro si, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, a finalizat, in luna octombrie a acestui an, constructia primului port Ro-Ro din Turcia, Terminalul Ro-Ro Yalova, detinut exclusiv de Ekol.
Urmarind strategia de a construi o retea puternica pe piata locala, Ekol Romania va creste si mai mult anul urmator, prin deschiderea celei de-a treia filiala, in Cluj.

Articole similare

Ad