Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primaria Timisoara va achizitiona 30 de tramvaie noi

In sprijinul demararii noului proiect, estimat la 2,5 milioane de euro, Consiliul Local al Municipiului Timisoara a aprobat studiul de oportunitate pentru achizitia de tramvaie noi precum si modernizarea depoului de tramvaie, Dambovita.
Timisoara dispune in prezent de un parc de 60 de tramvaie. Dintre acestea, 15 au fost deja modernizate (tramvaiele Armonia) iar alte 15 se afla in curs de modernizare in unitatile de productie ale unor companii romanesti precum Astra Vagoane Calatori si Electroputere VFU Pascani. Pentru a completa diferenta de pana la 60 de astfel de vehicule se vor achizitiona 30 de tramvaie noi, multi-articulate lungi si cu podea joasa.
 

Pentru finantarea noilor tramvaie dar si pentru modernizarea depoului, Primaria Timisoara intentioneaza sa atraga fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2014-2020. In acest sens, Municipalitatea a elaborat Planurile de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD), iar in septembrie 2017 a intocmit documentul justificativ pentru finantarea din fonduri europene structurale.
Studiul de oportunitate a fost intocmit de catre operator pentru identificarea indicatorilor tehnico-economici.

Articole similare

Ad