Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU cere suspendarea restrictiilor din Pasul Brenner

Abordand problema congestionarii traficului pe autostrada A12 si Pasul Brenner, in regiunea austriaca Tirol, IRU saluta discutiile ministeriale care au avut loc la München, dar solicita o suspendare a restrictiilor actuale, incurajand utilizarea mai uniforma a coridorului de tranzit de catre vehiculele grele de marfa.
Cu accent pe necesitatea optiunilor alternative, IRU evidentiaza ca nu se poate reduce impactul negativ al blocarii fluiditatii traficului si sigurantei rutiere si pune la indoiala contributia la imbunatatirea calitatii aerului, mentionand in acelasi timp masuri insuficiente pentru facilitarea utilizarii transportului combinat.
 

Masurile restrictive impuse de Tirol prevad ca, in anumite zile si perioade de timp, numai maximum 300 de vehicule grele de marfa pot utiliza autostrada Pasul Brenner, pe ora, pe traseul spre Italia.
Marc Billiet, care coordoneaza activitatile de transport de marfuri ale IRU in UE, este de parere ca masurile restrictive ar trebui suspendate "pana cand sunt disponibile suficiente servicii alternative de tranzit."

Articole similare

Ad