Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 instaleaza prima pardoseala fara rosturi din Romania

Aceasta solutie performanta folosita in parcul P3 Bucharest demonstreaza angajamentul companiei de a livra depozite de cea mai inalta calitate.
Utilizarea pardoselii fara rosturi taiate cunoaste o crestere in sectorul logistic din intreaga Europa. Mai putine rosturi inseamna mai putina mentenanta a echipamentelor (deoarece reduce forta de impact asupra stivuitoarelor si a altor echipamente mobile, precum si a operatorilor, care pot aparea atunci cand ruleaza peste rosturi) si durabilitate imbunatatita (prin evitarea riscului de degradare a pardoselii industriale si necesitatea de intretinere a rosturilor in timp), cu beneficii pentru dezvoltatori, contractori si clienti.
 

Rosturile creeaza provocari semnificative in placile de beton supuse utilizarii repetitive si incarcaturii grele. Cea mai mare parte a deteriorarii podelei in depozite, hale industriale si facilitati de prelucrare are loc la rosturi si articulatii. Reducerea numarului de rosturi, sau chiar eliminarea acestora, duce la scaderea costurilor de intretinere si la diminuarea intreruperilor operationale de zi cu zi. Pardoseala fara rosturi reduce, de asemenea, timpul de constructie si ofera rezistenta la impact, ductilitate ridicata, controlul fisurilor si plasarea mai usoara a betonului, un nivel mai ridicat al sanatatii si sigurantei, incarcarea podelei, netezimea podelei si calitatea finisarii ei. Toate acestea reduc costurile de intrerupere operationale si de intretinere, contribuind la imbunatatirea profiturilor.
„Exista doar cativa contractori care folosesc noua tehnologie in Romania si suntem mandri ca am introdus aceasta noua solutie respectand termenele de livrare, in limitele bugetului si oferind depozite de inalta clasa pentru clientii nostri“, declara Serban Juverdeanu, Head of Construction P3 Bucharest park.
Pardoseala fara rosturi poate fi realizata datorita noii tehnologii numite TAB-Floor™, care permite turnarea golurilor de pana la 2.500 m2 fara rosturi. Prin aceasta, costurile semnificative de intretinere asociate in mod normal cu articulatiile sunt reduse sau evitate. Muchiile de imbinare sunt protejate de un profil din otel, reducand astfel riscul de deteriorare in cazul traficului intens. Datorita numarului mare de fibre din beton, riscul propagarii fisurilor de contractie este limitat.
Pardoseala fara rosturi are o calitate foarte inalta a finisajului, ceea ce asigura resistenta la uzura, absorbtia minima a apei in raport cu cerintele de igiena, rezistenta chimica, rezistenta la caldura, conductivitatea statica, rezistenta la inghet si la sare.

Articole similare

Ad