Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

10 ani de Ford la Craiova

Ford a aniversat 10 ani de existenta la Craiova. Mai exact, pe 21 martie s-au implinit nu mai putin de 10 ani de la momentul oficial in care Ford Motor Company a preluat pachetul majoritar de actiuni detinut de Guvernul Romaniei in cadrul Automobile Craiova.
La 21 martie 2008, grupul Ford Motor Company a semnat contractul de achizitie a pachetului majoritar de actiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova si a demarat o investitie initiala de peste 675 de milioane de euro prin care aceasta unitate de productie urma sa se transforme intr-o fabrica de inalta tinuta tehnologica la nivel european. Zece ani mai tarziu, investitia Ford in cadrul uzinei craioveane a depasit 1.2 miliarde de euro, fabrica din Banie devenind una dintre cele mai avansate unitati de productie din punct de vedere tehnologic la nivel mondial, arata constructorul.
 

Productia de vehicule a demarat in septembrie 2009, cu utilitara usoara Transit Connect. In 2012, Ford a dat startul productiei multpremiatului motor 1.0 EcoBoost care continua cu succes si astazi la Craiova, dar si a inovatorului Ford B-MAX produs aici pana in septembrie anul trecut. In octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect si devine astfel unitatea de productie pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din Romania catre intreaga piata europeana. „Pentru acomodarea cerintelor productiei si a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat in 2017 la Craiova 1800 de persoane, totalizand astazi 4.492 de angajati. In 2008, la momentul preluarii uzinei, numarul angajatilor era de 3589“, a mai spus Ford. Odata cu lansarea noului EcoSport la fabrica din Craiova, compania se asteapta ca 2018 sa fie cel mai bun din ultimii zece ani in ceea ce priveste volumele de productie.

Articole similare

Ad