Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Intre 8 si 10 aprilie sunt posibile intarzieri la punctele vamale cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Bulgaria ca, in conformitate cu datele transmise de omologul bulgar, in perioada 08 aprilie 2018, ora 20:00 – 10 aprilie 2018, ora 08:00, Agentia „Vami” din cadrul Ministerului Finantelor urmeaza sa intreprinda demersurile si actiunile tehnice necesare intretinerii programului model „Taxe de drum si regim de autorizare”, parte a Sistemului Informational Integrat Vamal bulgar, anunta trans.info.
 

Din cauza acestor demersuri, in perioada amintita, toate punctele de trecere a frontierei bulgare, pe sensurile de intrare si iesire din Bulgaria, vor lucra in regim special, ceea ce va determina cresterea duratei de prelucrare a documentelor persoanelor si marfurilor supuse controlului de frontiera. Ca urmare, se recomanda firmelor romanesti de transport international de marfa sau pasageri, care tranziteaza teritoriul bulgar, sa ia masurile adecvate in vederea organizarii deplasarilor si a programului de lucru al soferilor.
De asemenea, se recomanda cetatenilor romani care vor tranzita orice puncte de frontiera ale Bulgariei sa ia in considerare timpii mariti de asteptare la controlul de frontiera al documentelor.
Cei interesati pot obtine informatii privind situatia traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare accesand site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg.gdgp. De asemenea, cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Articole similare

Ad