Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Olanda, soferii care folosesc telefonul mobil pot fi surprinsi de camerele instalate pe sosele

Olanda intentioneaza sa instaleze camere speciale pe drumurile nationale si autostrazi prin intermediul carora soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc sa fie surprinsi si sanctionati.
Aceasta masura va permite autoritatilor sa acorde sanctiuni soferilor fara a opri vehiculul, ducand astfel la eficientizarea procesului de control, dupa cum arata trans.info.
 

Sistemul de monitorizare rutiera folosind camerele video va putea inregistra un numar mare de imagini simultan, chiar si atunci cand parbrizul nu este foarte curat, facand astfel munca ofiterilor de control mult mai usoara. Mai mult, sunt pregatite sanctiuni severe pentru cei care folosesc telefonul mobil la volan, una din propunerile legislative incluzand, pe langa amenda, si pedeapsa cu inchisoarea timp de 2 ani.
Si alte tari au adoptat masuri similiare. Franta a aprobat o lege in acest sens, sanctiunea fiind de 135 de euro, iar in Germania soferii care folosesc telefonul in timp ce conduc pot plati 100 de euro.
Si in Suedia folosirea telefonului mobil la volan a fost total interzisa, incalcarea legii fiind sanctionata cu o amenda de 1.600 de coroane. In Marea Britanie, o lege similara a fost adoptata inca din 2017, sanctiunile variind intre 1.000 si 3.000 de lire sterline.

Articole similare

Ad