Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se fac valuri si in Austria pentru interzicerea pauzei saptamanale normale in cabina

Asa cum s-a zvonit deja de ceva timp, Austria ar putea sa se alature in curand tarilor care interzic efectuarea pauzei saptamanale normale in cabina, cel putin in unele regiuni ale sale, din moment ce presedintele Transitforum Austria Tirol (o asociatie nonguvernamental care militeaza pentru reducerea traficului international pe drumurile din aceasta tara, din motive economice, medicale sau legate de mediu) considera ca este inacceptabil ca mii de soferi sa se odihneasca in Inn Valley, o regiune protejata mai ales in ceea ce priveste zgomotul si poluarea aerului.
 

In acest sens a fost depusa o motiune prin care se solicita ca politia din trafic si Inspectoratul de Sanatate si Siguranta sa ia masuri care sa garanteze aplicarea imediata si strica a Regulamentului (CE) 561/2006 pe reteaua de drumuri din Tirol si in zonele dedicate serviciilor situate de-a lungul autostrazilor A 12 si A13.
In plus, am aflat de la firme romanesti de transport ca soferii lor au primit in Austria fluturasi in care se precizeaza ca, in conformitate cu art. 134, alin. 1 din Legea autovehiculelor raportat la Regulamentul (CE) 561/2006 art. 8, alin. 6, este interzis ca odihna saptamanala normala de cel putin 45 de ore sa fie efectuata in autovehicul la locul de parcare. Iar conform Directivei 2006/22/CE in versiunea Regulamentului (UE) 2016/403 aceasta este o incalcare foarte grava si se sanctioneaza cu amenda in valoare de cel putin 300 de euro.

Articole similare

Ad