Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Trucks a inaugurat o linie de productie high-tech in Brazilia

In fabrica din Sao Bernardo do Campo, Daimler Trucks foloseste acum conceptele Industriei 4.0 in productia de camioane, ca urmare a investitiei de 125 de milioane de euro, in trei ani, intr-o noua linie de productie. Linia se bazeaza pe o serie de tehnologii si instrumente conectate in timp real, cum ar fi conexiunea cu alte unitati de productie Mercedes-Benz din Brazilia. In plus, cu ajutorul unei aplicatii dedicate, lucratorii si echipa de management au acces in timp real, pe telefonul mobil, la toate datele referitoare la linia de productie (vehicule ghidate automat, surubelnita electronica cu reglaje pre-programate ale cuplului etc.).
 

De asemenea, a fost construita o cladire noua care sa gazduiasca toate utilajele (grele si usoare) dedicate proceselor noi de productie. Stivuitoarele sunt echipate cu senzori de lumina pentru circulatia mai rapida a pieselor si materialelor pentru imprimantele 3D. O alta noutate se refera la intretinere, deoarece echipele utilizeaza acum casti de realitate augmentata.
Datorita conceptului Industry 4.0, s-a observat o imbunatatire de aproximativ 15% a eficientei productiei noii linii. In plus, numarul zonelor de depozitare a scazut de la 53 la 6, iar durata de depozitare a pieselor a scazut de la 10 la 3 zile. Procesul logistic general a castigat o eficienta de 20%.
Mercedes-Benz vrea sa puna in aplicare acest concept in toate procesele de productie de motoare, transmisii si axe, precum si in productia de sasiuri de autobuz si de cabine de camioane, in fabricile Sao Bernardo do Campo si Juiz de Fora. In acest sens, Daimler Trucks va investi o suma suplimentara de 600 de milioane de euro pana in 2022 in reinnoirea portofoliului de produse in domeniul serviciilor digitale si in modernizarea acestor doua unitati de productie.

Articole similare

Ad