Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACHSER creste cu aplomb

In anul fiscal 2017, Dachser a obtinut pentru prima data venituri de peste 6 miliarde EUR. Furnizorul global de logistica si-a majorat veniturile brute consolidate cu 7,2%, pana la 6,12 miliarde de euro. Cele 81,7 milioane de expedieri (+2,1%) cu o greutate de 39,8 milioane de tone (+4,3%) reprezinta cele mai mari valori din istoria sa. La nivel global, Dachser a creat 1.648 de noi locuri de munca in 2017. „Rata de crestere a transportului aerian si maritim in particular ne-a ajutat sa obtinem o crestere semnificativa a veniturilor. Am devenit din ce in ce mai puternici datorita aplicarii cu succes a strategiei noastre de export pentru transportul terestru european, la care a fost adaugat un moment de mare dinamism in comertul international. In special rata de crestere a transportului aerian si maritim ne-a ajutat sa obtinem o augumentare semnificativa a veniturilor.“, spune Bernhard Simon, CEO Dachser SE.
 

In 2017, domeniile de activitate Dachser Road Logistics, care cuprinde transportul si depozitarea bunurilor industriale si Food Logistics au generat venituri brute de 4,44 miliarde EUR (+3,1%). Numarul transporturilor si tonajul au crescut cu 2,1 si, respectiv, 3,6%. In linia de business European Logistics (EL), cresterea solida s-a datorat din nou abordarii adecvate a afacerilor europene de export prin reteaua proprie. Acest lucru este valabil mai ales pentru unitatea de afaceri din Europa Centrala si de Nord, care a crescut cu 7,4%, dar si pentru unitatile EL Franta & Magreb si EL Iberia, a caror logistica contractuala este din ce in ce mai dinamica. „Germania ramane veriga principala a functionarii noastre, dar Franta arata o evolutie pozitiva si este pe cale sa devina un al doilea motor al afacerii companiei. Am stabilit in mod sistematic aceasta axa logistica strategica in ultimii ani ", explica Simon.
Din perspectiva domeniului de afaceri Food Logistics, cresterea a fost din nou peste medie. Acest lucru a fost datorat in primul rand organizatiei germane, cu o contributie a catorva noi clienti achizitionati pentru transporturile transfrontaliere. „La cinci ani de la nasterea retelei europene Food Logistics, putem acum sa tragem linie: decizia de a infiinta o retea puternica de parteneri sub responsabilitatea noatra principala a fost cea potrivita", spune Simon.
In domeniul afacerilor Air & Sea Logistics (ASL), cresterea volumului brut al afacerilor cu 15,7%, adica 1,79 miliarde euro, s-a datorat in mod evident dinamismului afacerii, combinat cu o crestere a tarifelor de transport – in special in transportul aerian de marfa. Toate cele trei unitati de afaceri regionale ASL au inregistrat cresteri ale veniturilor cu doua cifre, in timp ce afacerile din Asia au inregistrat cea mai mare crestere a veniturilor, de peste 20%. Numarul trasporturilor gestionate in ansamblu a crescut cu 6,7%, in timp ce TUE si tonajul au crescut cu 8,5%, respectiv cu 23,3%. „Transportul aerian si maritim este o afacere volatila, cu venituri care se invart intre cele doua extreme. Cu toate acestea, ne concentram pe asigurarea unei cresteri profitabile in mod durabil. Asadar, incercam din ce in ce mai mult sa ajustam cele doua domenii ale afacerii noastre si avansam cu integrarea sistemului.", spune Simon.
In ciuda cresterii dinamice, care a continuat si in trimestrul I al anului 2018, Simon recunoaste blocajele de capacitate si lipsa tot mai mare a soferilor ca fiind principalii factori care ar putea limita potentialul de crestere viitoare. "Din acest motiv, angajamentul nostru fata de instruirea oamenilor are prioritate maxima". In 2017, primii 22 de soferi profesionisti de camioane si-au terminat formarea prin Dachser Service und Ausbildungs GmbH in Germania. In acelasi an, 106 soferi si-au inceput formarea in 35 de locatii din Germania. "Vrem sa crestem numarul de soferi in fiecare an si sa implementam conceptul nostru de calitate si in alte tari europene“.
Investitia Dachser in locatii noi, flote, tehnologii si sisteme informatice a crescut cu 5%, ajungand la 136 milioane EUR in 2017. „Anul trecut ne-am extins foarte mult capacitatea in Germania, in special in sectorul alimentar“. Dachser a anuntat ca a alocat inca 188 de milioane de euro pentru investitii in 2018, de aceasta data concentrandu-se asupra bunurilor industriale.

Articole similare

Ad