Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IDS: cardul contactless pentru camioane a eliminat complet fraudele la carburanti

La 18 luni de la introducerea cardurilor de carburant contactless pentru camioane nu a fost inregistrat nici un caz de frauda sau de fraudare a platilor, a anuntat International Diesel Service (IDS), lider de piata in domeniul securitatii cardurilor de carburant si parte integranta a Kuwait Petroleum Corporation.
Datorita cipului securizat incorporat, cardul de carburant este imposibil de copiat si, in combinatie cu celelalte masuri preventive luate de IDS, este singurul card de pe piata care ofera tranzactii 100 % securizate, anunta compania intr-un comunicat.
 

IDS a incorporat un cip cu unde radio (RFID) in cardurile de carburant, care permite autorizarea in timp real pentru fiecare tranzactie. Cardul de proximitate este „citit” atunci cand este tinut in fata terminalului de plata, dupa care se introduce codul PIN, iar tranzactia este autorizata central. Cipul incorporat face cardurile nu doar mai rapide si mai usor de utilizat – functionand la fel ca orice card bancar contactless -, ci si extrem de sigure, mai arata sursa citata. In prezent, clientii isi pot gestiona si configura online toate cardurile de carburant pentru camioane si soferi prin intermediul iAccount, un sistem pentru gestionarea cardurilor, prin intermediul caruia se pot consulta cu usurinta tranzactiile, informatiile despre credit, preturile si informatiile despre retea. Aditional, aceasta functie ajuta clientii mai mari sa grupeze si organizeze  mai clar si eficient subcontractantii.
„O autorizare la statie cu o verificare online a PIN-ului impiedica efectuarea de tranzactii de realimentare care nu au fost autorizate in prealabil. Astfel, IDS este singura companie de pe piata cu un card de carburant care este complet online.  De asemenea, este disponibil un sistem de plati cu doua carduri, care ofera cate un card de carburant pentru fiecare sofer si pentru fiecare camion, validand tranzactia numai atunci cand sunt utilizate ambele carduri. In cele din urma, toate tranzactiile sunt monitorizate, iar tranzactiile suspecte sunt identificate automat.“ Compania mai spune ca are o echipa specializata de investigare a fraudelor, echipa care monitorizeaza tranzactiile suspecte in decursul celor 365 de zile.

Articole similare

Ad