Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks lanseaza al doilea model de camion electric in decurs de trei saptamani

La numai trei saptamani de la lansarea primului camion integral electric (Volvo FL Electric), Volvo Trucks isi extinde gama cu inca un model electric. Volvo FE Electric este proiectat pentru activitati de transport urban de mare tonaj si de colectare a deseurilor, cu sarcini maxime de pana la 27 de tone. Comercializarea lui va avea loc, in Europa, incepand cu 2019.
 

„Odata cu introducerea modelului Volvo FE Electric, avem o gama completa de camioane cu motor electric pentru operatiunile urbane si facem inca un pas strategic in dezvoltarea ofertei totale privind solutiile de transport electrificate. Acest aspect face posibile noi forme de cooperare cu orasele care vizeaza imbunatatirea calitatii aerului, reducerea poluarii fonice din trafic si reducerea ambuteiajelor la orele de varf, deoarece operatiunile comerciale pot fi efectuate in liniste si fara emisii de gaze de esapament devreme dimineata sau noaptea tarziu", afirma Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks.
Primul Volvo FE Electric, un model de colectare a deseurilor cu o suprastructura dezvoltata impreuna cu Faun, va fi pus in functiune la inceputul lui 2019, in Hamburg (Germania).
„Hamburg, care a fost numit, in 2011, «Capitala europeana verde» a UE, a actionat intens si cu succes pe un front larg pentru a spori dezvoltarea urbana sustenabila si ecologica. Acest lucru se aplica si in sectorul transporturilor, unde autobuzele electrificate Volvo sunt deja introduse in reteaua de transport public", spune Jonas Odermalm, vicepresedintele departamentului de productie Volvo FL si Volvo FE de la Volvo Trucks.

Articole similare

Ad