Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul dual de baterii al Volvo Trucks asigura un confort mai bun soferului si porniri mai sigure ale motorului

Volvo Trucks lanseaza un nou sistem de baterii pentru Volvo FH si Volvo FM, care dispune de o capacitate suficienta pentru functionarea tuturor sistemelor cabinei si care reduce riscul de a ramane imobilizat din cauza bateriilor descarcate. “Soferii se pot bucura de un confort imbunatatit, stiind ca au suficienta putere pentru nevoile lor, cu riscul minim de a epuiza toata puterea bateriilor de pornire”, declara Samuel Nerdal, Manager de produs pentru Sisteme electrice si electronice la Volvo Trucks.
 

Noul sistem de baterii este compus din doua seturi separate de baterii – unul pentru pornirea motorului, iar celalalt pentru toate echipamentele electrice din cabina. Bateriile de pornire au doar sarcina de a porni motorul si nu sunt afectate de consumul de energie electrica din camion. Toate celelalte functii, precum aeroterma si aerul conditionat de parcare, frigiderul, sistemul multimedia si echipamentul personal, inclusiv laptop, telefon si tableta sunt alimentate separat, de catre setul de baterii cu gel.
Folosind tehnologia cu gel, noua solutie poate face fata necesarului tot mai mare de energie solicitat astazi de catre clienti. Comparativ cu bateriile conventionale cu acid si plumb, tehnologia cu gel are abilitatea de a-si mentine capacitatea mare pentru o perioada lunga de timp. „Aceste beneficii vor fi intalnite mai ales in transporturile pe distante lungi si in zonele climatice calde sau reci. Chiar si in noptile de iarna, soferul se poate bucura de un somn bun fara a avea nevoie sa se trezeasca si sa porneasca motorul pentru reincarcarea bateriilor", explica Samuel Nerdal.

Articole similare

Ad