Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL extinde reteaua feroviara China-Europa catre Austria

DHL Global Forwarding a semnat un Memorandum de intelegere (MoU) cu Grupul Rail Cargo (RCG), divizia de transport feroviar a cailor ferate federale austriece, pentru dezvoltarea unui serviciu feroviar intermodal intre Austria si China.
Potrivit DHL, acordul va permite celor doua companii sa sustina mai bine comertul in crestere de-a lungul zonei economice a Europei cu Asia din China, prin combinarea expertizei in materie de infrastructura a RCG si a capacitatilor de expediere ale DHL. „Cresterea comertului intre China si Austria nu arata semne de incetinire si suntem incantati sa colaboram cu RCG pentru a simplifica si mai mult legaturile de transport intre cele doua tari“, a declarat Steve Huang, CEO DHL Global Forwarding pentru China Mare. „Acest parteneriat cheie vine dupa ce ministrul austriac al economiei a semnat luna trecuta 30 de contracte de afaceri in valoare de 1,9 miliarde USD cu companii cu companii chineze luna trecuta.“
 

Noul traseu leaga Chengdu de Viena in doar 15 zile, acoperind 9.800 km si traversand China, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Slovacia si Austria. DHL a afirmat ca, in conformitate cu MOU, s-a angajat sa colaboreze cu RCG pentru a spori capacitatea feroviara de transport de marfa si pentru a dezvolta in comun rute alternative catre conexiunile China-Europa existente. DHL va furniza, de asemenea, servicii door-to-door, inclusiv transport de calatori intre Qingbaijiang si alte parti ale Chinei; si intre Centrul de transport de marfa sudic din Viena, alte statii feroviare europene din reteaua sa si destinatiile finale ale clientilor pentru livrare. „Aceasta conexiune directa ofera o capacitate multimodala rapida, eficienta si durabila care sustine sectoare de crestere inalta, ce vor aduce beneficii imense atat tarilor, cat si continentelor“, a declarat directorul grupului Rail Cargo Thomas Kargl. „Piata chineza detine un potential enorm de crestere pentru Europa si intentionam ca acest traseu sa sprijine volumele comerciale care au crescut anul trecut cu aproape 16% si nu arata nici un semn de incetinire pe viitor“.

Articole similare

Ad