Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CF Electric, disponibil pentru teste in conditii reale in 2018

DAF si VDL colaboreaza la realizarea unui camion complet electric pentru distributie urbana, inclusiv pe timp de noapte, fara emisii poluante si cu zgomot foarte redus, care are la baza modelul CF diesel, Camionul Anului 2018, si tehnologia avansata de propulsie E-Power Technology oferita de VDL, pentru operare 100% electrica.
Este vorba de un autotractor 4×2 cu greutate totala maxima de 40 t, conceput pentru distributie urbana cu semiremorci cu axa dubla sau single, care are autonomie de 100 km (foarte buna pentru distributia in vehicule de mare volum), greutate proprie de 9.700 kg si motor electric de 210 kW si cuplu de 2.100 Nm. Bateriile Li-Ion au 170 kW si se incarca rapid in 30 de minute si complet in 1,5 ore.
 

Camionul va fi produs de DAF, iar instalatia electrica, de VDL, si in cursul acestui an va fi in operare la cativa clienti importanti.
Asa cum a amintit Preston Feight, presedintele DAF Trucks, producatorul olandez de camioane a fost printre primii care au lansat in Europa un hibrid electric pentru distributie si a continuat sa dezvolte sisteme de propulsie hibrida si electrica, mai ales ca numeroase orase si-au anuntat intentia de a cere emisii zero si zgomot foarte redus de la autovehiculele comerciale care opereaza acolo.
Iar Willem van der Leegte, presedintele VDL Groep (companie care are, de asemenea, o experienta foarte bogata in producerea de vehicule comerciale electrificate, mai ales autobuze pentru transport public, din care a livrat deja sute de unitati in Europa), arata ca parteneriatul cu DAF reprezinta o oportunitate foarte buna pentru cele doua companii de a se impune pe piata mondiala a vehiculelor comerciale electrice.

Articole similare

Ad