Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incarcare/descarcare rapida si sigura datorita noii platforme culisante a Nooteboom Teletrailer

Semiremorcile Nooteboom sunt disponibile cu numeroase tipuri de platforme culisante acoperite cu prelata, iar cea mai recenta dintre ele este Netcap, realizata in colaborare cu Netcap International (un specialist in platforme culisante, avand clienti in intreaga lume) si Van Rijssel Carrosserie (care a pus totul cap la cap). A rezultat astfel o semiremorca extensibila special conceputa pentru furnizorul de otel Geurts-Janssen din Venlo, in a carei proiectare au fost implicate in egala masura toate cele patru companii, care au purtat numeroase discutii unde s-au pus la punct detaliile tehnice.
 

Punctul de pornire l-a reprezentat semiremorca Teletrailer de la Nooteboom, care si-a dovedit deja eficienta in transport de structuri si sectiuni lungi din otel. In ceea ce priveste constructia platformei culisante pentru semiremorci extensibile, ea exista deja, dar presupunea ca soferul sa potriveasca diverse parti separate pentru a ghida dispozitivul. Acum nu mai e nevoie de asta, deoarece trailerul are un sistem cu sina dubla, conceput special: fie ca platforma este in pozitie retractata, fie ca este extinsa, sistemul de culisare poate fi operat acum de o singura persoana. Constructia este foarte stabila si platforma poate fi inchisa si deschisa usor, o prelata acopera suprafata de incarcare a trailerului si protejeaza incarcatura de intemperii, iar soferul este ferit de orice pericol, deoarece intinde prelata cu o singura mana, mergand de-a lungul trailerului. Sistemul de la Netcap se bazeaza pe o sina speciala din aluminiu cu nise pentru roti orizontale si verticale. Sina este ranforsata in partea de sus, astfel incat sa nu se produca deteriorari daca este lovita de un stivuitor. Produsul are deja succes pe plan international, fiind livrate inclusiv versiuni speciale de 5,5 m pentru transportul sectiunilor de aripa de avion pentru Airbus.
Clientul, Geurts-Janssen, este o companie de familie care a aniversat anul trecut 150 de ani de la infiintare (la conducerea ei este a cincea generatie a fondatorului), timp in care s-a dezvoltat de la o firma locala la un furnizor global de structuri din otel, otel pentru ranforsare, materiale neferoase, produse procesate s.a. In cele sase hale de productie a otelului, cu travee de 33 m, poate fabrica pe stoc sectiuni foarte lungi de otel. Compania are si propria flota de vehicule agabaritice si soferi foarte experiementati.

Articole similare

Ad