Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inovare pentru a tine pasul cu volumele

Chiar daca momentan ne confruntam cu scaderi ale volumelor de transport si schimburilor comerciale, in momentul in care economia va incepe sa creasca, iar transportul va creste in acelasi ritm, vor aparea probleme atat economice, cat si de mediu. Reteaua rutiera este din ce in ce mai congestionata, iar acesta este un dezavantaj pentru mediul de afaceri european. In aceste conditii, accentul se muta pe alte tipuri de transport, cum este cel naval. Tocmai pentru ca traficul de containere a crescut considerabil, ducand la o crestere a volumului de servicii logistice si de operatiuni portuare.

Pentru a accelera procesele si operatiunile, Portul Valencia a decis sa creeze un nou sistem IT pentru coordonarea tuturor agentilor care opereaza in port, prin platforma web Valenciaportpcs.net. Aceasta integreaza serviciile EDI ale Autoritatii Portuare cu serviciile oferite de sistemul de informatii si comunicatii si cu cele furnizate de carausi.

"Cu 15-20 de ani in urma, portul Valencia avea o tendinta de crestere accelerata a volumului de containere aflat in trafic si am dezvoltat infrastructura catre zonele de productie ale Spaniei. Serviciile logistice au crescut si am avut si o crestere mare a transportului rutier. Am ajuns de la mai putin de 1.000 de camioane care transporta containerele prin port la mai bine de 4.000", a explicat Jose Garcia de la Guia, directorul portului Valencia. Potrivit acestuia, procedurile din port nu erau adecvate pentru volumul de operatiuni. "Trebuia sa integram agentii care lucreaza in port, iar procesul sa fie agil si transparent. Acum fluxul de informatii este foarte rapid. Am avut nevoie sa crestem si securitatea containerelor. Cand manipulezi 300 de containere nu este o problema, dar cand ai doar pe un vas 5.000 si vrei sa fie descarcate in 12 ore, datele problemei se schimba, iar planificarea devine un «must»", a precizat de la Guia.
Valenciaportpcs.net este rezultatul unui lung proces de modernizare strategica ce a dus la standardizarea informatiilor, facilitand astfel procedurile administrative si operatiunile. Prin dezvoltarea retelei toti utilizatorii pot vedea intregul lant de transport in sistem.
Sistemul implementat furnizeaza informatii legate de procesele logistice, …..

Articole similare

Ad