Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler, criticata de ministrul german al Transporturilor pentru emisiile Vito si C-Class

Ministrul Transporturilor din Germania a criticat recent compania Daimler cu privire la numarul de camioane si autoturisme Vito si C-Class care au trebuit rechemate pentru depasirea normelor de poluare, potrivit agentiei Reuters.
Potrivit sursei citate, directorul executiv al companiei Dieter Zetsche a fost convocat de ministrul Transporturilor la o intalnire cu usile inchise pentru a discuta despre dispozitivul software care ar permis modelelor Vito si C-Class sa depaseasca normele de poluare.
 

Recent, KBA, autoritatea germana de reglementare a sectorului auto, a cerut Daimler sa recheme aproximativ 6.300 de utilitare Vito echipate cu motor de 1,6 litri pentru ca au incalcat reglementarile privind emisiile. „Vom avea un schimb de idei detaliat privind chestiunile tehnice foarte complexe, cu scopul de a afla cat modele sunt afectate“, a declarat ministrul german al transporturilor, Andreas Scheuer, care a mai spus ca Daimler a primit un termen pana pe 15 iunie sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea emisiilor de pe modelul Vito. Publicatia Bild am Sonntag, fara a mentiona surse, a relatat ca autoritatile de reglementare investigheaza aproximativ 40.000 de camionete Mercedes-Benz Vito si 80.000 de modele C-Class pentru un posibil software care ar fi permis vehiculelor sa polueze in exces fara a fi detectate, mai arata sursa citata. Daimler a declarat ca va face apel impotriva deciziei KBA de a clasifica software-ul ca fiind ilegal si ca va contesta descoperirile KBA in instanta, daca este necesar.

Articole similare

Ad