Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Workshop-ul Vectra Eurolift Service a pus accent pe sistemele de monitorizare a bateriilor si flotelor de stivuitoare, dar si pe siguranta

Vectra Eurolift Service, dealer exclusiv al brandului de stivuitoare Yale in Romania, a organizat la sediul din Bucuresti un eveniment dedicat logisticii, in parteneriat cu Enersys si Forklift Safety. Workshop-ul a adus in atentie noile tehnologii din domeniul bateriilor de tractiune (NexSys) si beneficiile aduse de punerea acestora in aplicatie, precum si sistemele inteligente de monitorizare a bateriilor care pot realiza rapoarte despre utilizarea bateriilor, mentenanta si modalitati de incarcare/descarcare.
 

De asemenea, compania  romaneasca ce comercializeaza sisteme de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare, sisteme de management al flotei si al depozitelor, Forklift Safety, a prezentat la nivel teoretic, insa si cu exemplificare practica, sisteme si masuri de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare si pietoni (bariere polymer cu mecanism de deblocare in prezenta unui utilaj si iluminare LED, sistem activ anticoliziune). SIS1.0 este un sistem de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare care detecteaza obstacolele potentiale in raza de functionare a vehiculului. Sistemul de manevrare activ ofera posibilitatea de a incetini si de a preveni deplasarea vehiculului in doua situatii critice: manevra cu spatele si de ridicare a sarcinii. „In situatia in care este detectat un risc de coliziune iminent, semnale vizuale si acustice avertizeaza operatorul, iar vehiculul incetineste automat si se blocheaza. Sistemul este alcatuit din CySens, un sistem de senzori cu ultrasunete, capabil sa detecteze orice obiect de pana la 4 m si MiniMind, un display de afisare avansata, usor de instalat in cabina, care functioneaza ca o unitate centrala de procesare a semnalelor de intrare“, a explicat Ilie Haures, CEO si fondator al Forklift Safety.
Acesta a prezentat si modalitati de monitorizare a flotei de utilaje in timp real, de optimizare a depozitului astfel incat sa fie utilizat numarul corect si necesar de utilaje pentru fiecare departament si de reducere a costurilor cu mentenanta utilajelor.
Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Logistica.

Articole similare

Ad