Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo imbunatateste activitatea soferului

O mai buna siguranta in trafic si un mediu de lucru optimizat pentru soferi este ceea ce isi doreste Volvo Trucks prin introducerea noilor sisteme de asistenta pentru soferi, bazate pe Directia dinamica Volvo.
„Directia Dinamica Volvo a revolutionat cu adevarat activitatea soferului la volan. O mai buna stabilitate a directiei, manevrabilitatea mai usoara si confortul sporit au redus riscul accidentelor rutiere si al vatamarilor corporale. In prezent, consolidam acest succes prin functii noi care contribuie la sporirea sigurantei in mediul rutier. Toate acestea sunt in concordanta cu viziunea noastra ca autocamioanele Volvo sa nu fie implicate in niciun accident. Aceste functii au fost dezvoltate pentru a-i ajuta pe soferi sa evite unele dintre cele mai frecvente scenarii de producere a accidentelor, identificate prin programul nostru de cercetare a accidentelor", a declarat Carl Johan Almqvist, director pentru siguranta traficului si a produselor la Volvo Trucks.
 

Prin integrarea Directiei Dinamice Volvo in cadrul celorlalte sisteme de sporire a confortului si sigurantei, Volvo Trucks a dezvoltat doua programe de asistenta pentru sofer de prevenire a accidentelor: Directia dinamica Volvo cu asistenta de stabilitate si Directia dinamica Volvo cu asistenta de pastrare a benzii de rulare.
 Directia Dinamica Volvo a fost dezvoltata pentru a compensa automat denivelarea suprafetei soselei si a elimina vibratiile si miscarile bruste ale volanului. La rulajul la viteza redusa, rezistenta volanului este redusa cu aproximativ 75%. Volanul se autocentreaza automat de indata ce slabeste presiunea exercitata de sofer asupra sa. La viteze mai mari, autocamionul isi pastreaza directia chiar si sub efectul vantului lateral puternic. Aceasta tehnologie se bazeaza pe servodirectia hidraulica a autocamionului, fiind asistata de un motor electric asistat electronic, care regleaza continuu directia si asigura forta suplimentara de virare atunci cand este necesar.
In cazul Directiei Dinamice Volvo cu asistenta de stabilitate se lucreaza cu sistemul autocamionului de comanda electronica de stabilitate. Senzorii monitorizeaza continuu miscarea de rotatie a autocamionului si, cand se detecteaza cea mai mica tendinta de derapare, sistemul este activat si ofera o asistenta suplimentara pentru volan, ajutandu-l pe sofer sa vireze in directia opusa, stabilizand astfel vehiculul.
Directia Dinamica Volvo cu asistenta pentru pastrare a benzii de rulare ajuta la pastrarea benzii de rulare a autocamionului la viteze mai mari de 55 km/h. Sistemul monitorizeaza pozitia vehiculului folosind camere video. Cand depisteaza ca autocamionul risca sa paraseasca banda actuala de rulare, este activata manevrarea volanului si acest lucru il ajuta pe sofer sa revina in directia dorita. Daca este nevoie de asistenta suplimentara, soferul este avertizat prin vibratii usoare resimtite in volan in locul unui semnal de avertisment.

Articole similare

Ad