Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul public va fi gratuit in Estonia

Oferirea unui transport public gratuit reprezinta un pas inainte pentru un aer mai curat, mai putin trafic ti reducerea dependentei de vehiculele persoanale.
Incepand cu 1 iulie 2018, intreaga retea de transport public din Estonia va fi gratuita, ceea ce insemna ca cetatenii pot calatori de la un capat al tarii la celalalt, fara nicio taxa. Acest lucru va fi pus in aplicare in intreaga tara, cu execeptia capitalei, Tallinn, unde calatoria cu autobuzul, tramvaiul, troleibuzul si trenul in oras este gratuita doar pentru rezidenti, inca din 2013.
 

Autoritatile estoniene considera ca reducerea traficului, a emisiilor de CO2, a consumului de carburant vor contracara reducerea veniturilor din vanzarea biletelor. Calatoria cu autobuzul va fi mult mai eficienta pentru ca nu va mai fi nevoie de timp mort pentru achizitia biletului.
Acest plan demonstreaza angajamentul Estoniei de a incuraja transportul public si de a asigura mobilitatea durabila. Initial, calatoriile gratuite vor fi disponibile doar pe autobuze, nu pe trenuri. In ciuda acestui fapt, initiativa ramane cea mai mare schema nationala de transport public gratuita din lume. Cel mai probabil in curand transportul public din capitala va deveni gratuit pentru toti cetatenii Estoniei, cat si pentru turisti. Acest lucru ar putea avea un efect bun si asupra turismului in oras.
Transportul public din Estonia primeste in prezent subventii generoase. Operatorul feroviar de stat Elron va primi 31 de milioane de euro din partea contribuabililor in 2019.

Articole similare

Ad