Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss Romania isi continua cresterea

Lucrarile de extindere a punctului de lucru Gebrüder Weiss Romania de la Sibiu s-au incheiat in iunie anul acesta. Pe o suprafata de 4.500 m2 a fost ridicat un nou terminal logistic, inclusiv un centru de cross-docking. Extinderea punctului de lucru devenise necesara ca urmare a cererii crescute pentru servicii de logistica in regiune. „Multumita extinderii putem veni si mai bine in intampinarea solicitarilor clientilor si volumului crescut de comenzi”, spune Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss Romania. In 2017, Gebrüder Weiss Romania a derulat 605.442 de expeditii avand o greutate totala de 1,2 milioane tone, ceea ce corespunde unei cresteri de 11% fata de anul precedent.
 

Infiintata in 1994 ca birou de expeditii cu patru angajati, Gebrüder Weiss Romania s-a afirmat de-a lungul anilor pe piata locala ca una dintre companiile de varf de logistica full-service. Astazi compania numara peste 600 de angajati, 11 puncte de lucru si opereaza pe o suprafata logistica de circa 50.000 m2. „Pe langa priceperea de care a dat dovada echipa din Romania in dezvoltarea organizatiei nationale si in conceperea solutiilor personalizate pentru clienti specifice bransei, deschiderea Romaniei catre Europa Centrala a favorizat si ea cresterea companiei”, explica evolutia favorabila Thomas Moser, Director regional pentru Europa de Sud-Est/CIS la Gebrüder Weiss. In special transporturile rutiere catre Germania, Austria, Franta, Bulgaria si Ungaria reprezinta azi o parte semnificativa a afacerii.
Si divizia Air & Sea a cunoscut o evolutie accentuat pozitiva: din 2014, volumul de expeditii aeriene si maritime a crescut anual cu peste 25%. In 2017, transportul de containere TEU a inregistrat o crestere de 50% fata de anul precedent. In acest context, Gebrüder Weiss a extins structura Air & Sea a intregii organizatii nationale si a marit in continuare personalul. Pornind din Romania, Gebrüder Weiss le deschide clientilor accesul catre cele mai importante destinatii ale lumii. Astfel, de patru ori pe saptamana compania realizeaza transport containerizat in regim de grupaj (LCL) intre China/Hong Kong si Portul Constanta de la Marea Neagra. Din Constanta, prin intermediul Canalului Main-Dunare este asigurata legatura catre cele mai importante orase-port din Europa Centrala, Marea Nordului si destinatii de peste ocean. In domeniul transportului maritim, Gebrüder Weiss se situeaza deja pe locul al treilea in clasamentul furnizorilor de servicii logistice de pe piata locala.
Compania reprezinta un partener de importanta strategica si pentru industria auto de pe piata din Romania. Anul trecut, compania a organizat 57.000 de expeditii auto, reprezentand o greutate totala de 125.800 de tone. Doar punctul de lucru din Arad are 100 de angajati care se ocupa de derularea serviciilor de logistica auto de mare complexitate. La punctul de lucru din Cluj, care ocupa o suprafata logistica de peste 2.500 m2, a fost perfectata de curand extinderea colaborarii cu un mare grup tehnologic, cu accent pe industria auto.

Articole similare

Ad