Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ludwig Meyer GmbH & Co. KG si Cargonexx GmbH au castigat concursul Eco Performance Award 2018

Juriul Eco Performance Award (EPA), alcatuit din reprezentanti din industrie, s-a intalnit la Dusseldorf pentru a premia companiile Ludwig Meyer GmbH & Co. KG si Cargonexx GmbH cu distinctia Eco Performance Award 2018 pentru activitati de pionierat in domeniul sustenabilitatii. EPA este un premiu independent sustinut de DKV Euro Service si de partenerii premium Knorr-Bremse si PTV Group. Suportul tehnic a fost asigurat de Chair of Logistics Management din cadrul Universitatii St.Gallen (Elvetia), iar ceremonia de premiere a avut loc in timpul conferintei „Fit for profit“ a PTV Group.
La categoria „Companii cu traditie”, Ludwig Meyer GmbH & Co KG a fost apreciata pentru activitatea de pionierat in domeniul electromobilitatii si al utilizarii camioanelor propulsate de GPL. Compania, premiata pentru a doua oara cu Eco Performance Award, este specializata in transportul la temperaturi controlate si opereaza camioane alimentate cu GPL si hibride inca din 2009. Un sistem de management al flotei le ofera angajatilor toate datele tehnice relevante ale vehiculelor, caroseriilor si ale altor componente. Compania a mai dezvoltat un software propriu, cu functionalitati care includ optiunea de a compara datele tehnice originale cu datele de consum ale camioanelor. Astfel, managerul de flota poate afla cu exactitate ce vehicul, cu ce componente, este cel mai potrivit pentru o anumita ruta de livrare. Acest lucru permite economii de combustibil, reduce uzura vehiculelor si protejeaza mediul. Compania elvetiana E-Force a produs primele camioane complet electrice de 18 t pentru a fi utilizate de Ludwig Meyer GmbH & Co KG pe drumurile din Germania. Ludwig Meyer a adaugat inca un camion electric flotei, un eActros, in mai 2018. Anul viitor, compania intentioneaza sa inceapa operarea unui camion care preia energia din linii de tensiune aflate deasupra drumului. 
Castigatorul categoriei „Start-up”, Cargonexx GmbH, este prima companie de transport din industrie care foloseste algoritmi autonomi care sa prognozeze preturile si tendintele din piata de electricitate. Prin utilizare de date inteligente si a inteligentei artificiale, numarul de transporturi fara marfa este redus, ceea ce duce la costuri mai reduse de tranzactionare. Companiile care isi incarca vehiculele o fac la un pret mai scazut, transportatorii isi reduc costurile si isi cresc factorii de utilizare, de unde rezulta un trafic si impact asupra mediului reduse. 
Ceremonia Eco Performance Award 2018 a marcat si startul pentru etapa de aplicare a urmatoarei editii, companiile interesate putand aplica deja la www.eco-performance-award.com/apply-now.html.

Articole similare

Ad