Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker lanseaza platforma NearMe, care va ajuta la recrutarea de personal

DB Schenker este primul furnizor de servicii logistice din lume care testeaza o platforma inovatoare de recrutare digitala, numita NearMe, care este testata la doua dintre locatiile sale din SUA. Portalul online genereaza automat notificari despre locurile de munca flexibile in cadrul companiei si actualizeaza zilnic aceste informatii. Acest lucru va face mult mai usoara umplerea pozitiilor disponibile si atragerea personalului calificat care solicita locuri de munca flexibile.

In consecinta, grupurile tinta sunt angajatii care se intorc, dar si noii recruti interesati de pozitiile cu jumatate de norma in schimburi la companie. Candidatii se pot inregistra, pot adauga informatii despre calificarile lor in contul de pe platforma si pot specifica orele preferate de lucru. Pe baza acestor informatii, sistemul genereaza si afiseaza o lista de oportunitati de angajare care corespund calificarilor respective, pe care le pot selecta ulterior. Acest model de platforma va permite un proces mai rapid de recrutare si schimbare a rezervelor, precum si cresterea eficientei procesului de planificare a fortei de munca. Avand in vedere lipsa de personal din cadrul sectorului logistic, platforma deschide, de asemenea, oportunitati de a beneficia de noi grupuri tinta si de a mari grupul de candidati pentru cei care cauta un loc de munca dincolo de schimburile regulate de 8 ore. „Platforma NearMe a DB Schenker ne ajuta sa atragem personal calificat si sa-l pastram prin oferirea de modele de schimburi flexibile. Astfel putem optimiza procesul de recrutare si planificare a schimburilor, putem creste eficienta resurselor si putem oferi o calitate mai buna a serviciilor“, a spus Thomas Schulz, directorul global al resurselor umane la Schenker AG. Proiectul a fost conceput in departamentul Global HR Innovation.
Prin implementarea noii platforme, care completeaza modelele traditionale de recrutare si de aprovizionare, DB Schenker va putea optimiza eficient modelele costurilor operationale, in special taxele temporare ale agentiilor de munca. Cu compania NearMe, DB Schenker intentioneaza sa ofere acelasi serviciu si altor departamente, in afara de cea de depozitare, urmand un concept pentru soferii de camioane.

Articole similare

Ad