Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asezarea locatiilor pentru un picking eficient (slotting)

Alocarile si asezarile de articole bine gandite in locatiile de picking si nu numai intr-un depozit pot crea un avantaj si o optimizare a operatiunilor de picking in primul rand, dar si a celorlalte activitati din cadrul acelui depozit. Putem mentiona si optimizarea spatiului, reducerea si imbunatatirea activitatilor de put away si replenishment si reducerea timpilor de executie a operatiunilor din cadrul depozitului.

Activitatea de slotting se poate realiza prin mai multe modalitati, de la analize si alocari manuale pana la solutii software complexe, care ofera date si solutii in timp real si ajuta la luarea de decizii rapide si eficiente. Aceste solutii pot fi parte dintr-un WMS sau pot fi de sine statatoare. Amortizarea unor astfel de solutii, indiferent daca se aplica unui depozit nou sau unuia deja existent, este relativ mic (1-2 ani), depinzand de capacitatea la care este folosit.
In cazul unui depozit nou, activitatea de slotting ar trebui inclusa in procesul de design si asezare a rafturilor. In functie de articolele care urmeaza a fi depozitate si de pozitiile estimate ale acestora in cadrul depozitului se pot determina dimensiunile locatiilor viitoare. Putem considera activitatea de slotting o operatiune de reglaj al unui depozit nou. Daca se implementeaza in cadrul unui depozit deja existent, atunci "reglajele" se vor face mai anevoios si vor consuma resurse suplimentare, dar care in timp vor fi recuperate.

Articole similare

Ad