Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CHEP Romania: Mentalitatea si personalul specializat, determinante in tranzitia catre industria 4.0

Peste jumatate din companiile producatoare de bunuri de larg consum, de retail si de servicii conexe participante se afla intr-o etapa preliminara a tranzitiei la Industria 4.0 sau au introdus deja unele masuri in aceasta directie, arata un sondaj CHEP Romania.
Mentalitatea si rezistenta la schimbare sunt determinante in succesul sau esecul trecerii la a patra revolutie industriala, se arata in comunicatul de presa. 

89% dintre participantii la sondaj au afirmat ca mentalitatea si rezistenta la schimbare constituie principala piedica pe care piata romaneasca trebuie sa o depaseasca in tranzitia la procesul de digitalizare a productiei si serviciilor. Perspectivele de succes vor creste intr-un mediu economic favorabil, sunt de parere 44% dintre respondentii cu pozitii manageriale, care au mentionat si importanta unui cadru legislativ flexibil (42%), mai spune CHEP. Peste jumatate dintre respondentii cu pozitii de general management au afirmat ca disponibilitatea resurselor umane specializate pentru digitalizare este la fel de importanta ca schimbarea de mentalitate, acestia fiind in opinia lor factorii care vor determina succesul sau esecul tranzitiei rapide a Romaniei la Industria 4.0. Mai exact, 66% dintre acestia considera ca cea mai mare provocare este recrutarea, instruirea si retentia angajatilor calificati. In privinta impactului in organizatie, 55% din respondenti estimeaza ca departamentele de IT si cel de Vanzari & Operatiuni vor fi primele afectate.
Investitiile vor merge in software si in sisteme de executie pentru productie. In opinia a 36% dintre respondenti, tehnologiile cu cele mai mari sanse de implementare in Romania in urmatorii trei ani sunt internetul lucrurilor si big data. Cea mai putin cunoscuta pe plan local este blockchain, o tehnologie care implica partajarea datelor in sistemele informatice ale companiilor partenere in supply chain. Cu privire la schimbarile pe care le au in vedere in urmatoarea perioada, 72% dintre participantii din middle management au afirmat ca principala directie este retehnologizarea, urmata de sustenabilitate, iar 85% din respondentii cu pozitii de general management au punctat ca principal focus investitiile in software si in aplicatii cum ar fi sistemele de executie pentru productie. Sondajul a fost realizat pe un esantion format din respondenti cu pozitii de middle si general management din 50 de companii de top din sectoarele FMCG, retail, ambalaje & standuri, logistica & transporturi.

Articole similare

Ad