Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker: Transportul maritim inregistreaza o crestere de 49%

DB Schenker a inregistrat in 2017 o usoara crestere a volumelor transportate pe cale maritima la nivelul Europei de Sud-Est ajungand la 247,477 TEU. Volumele de marfa transportate pe cale aeriana au crescut cu 13,2% ajungand la 202.038 expeditii. Transporturile pe cale rutiera au inregistrat o crestere de 2,5% pana la aproximativ 10,9 milioane de incarcaturi.
In Romania DB Schenker si-a majorat volumele de marfa transportate pe cale maritima cu 49%, transporturile rutiere in regim de grupaj cu 18% fata de 2016, iar numarul de transporturi directe in regim de camioane complete si partiale a crescut cu 14% fata de anul precedent. De asemenea, compania a raportat o evolutie pozitiva a serviciilor vamale pe piata din Romania, cu 174.621 de declaratii inregistrate in 2017, reprezentand o crestere de 7% in comparatie cu 2016.
 

DB Schenker isi mentine trendul ascendent si in ceea ce priveste investitiile. Valoarea totala a investitiilor in 2017 s-a ridicat la peste 21,5 milioane de euro. Investitiile in Europa de Sud-Est in 2017 s-au axat pe relocarea sucursalei nationale din Turcia intr-un nou sediu modern in Istanbul (aproximativ 6 milioane de euro) si pe extinderea unitatilor din Sofia, Bulgaria (aproximativ 2 milioane de euro).
DB Schenker a investit, de asemenea, aproximativ 7 milioane de euro pentru extinderea birourilor si spatiilor de depozitare in Liberec, Republica Ceha.
In 2016, compania a investit aproximativ 60 de milioane de euro in extinderea retelei sale si in modernizarea facilitatilor din Europa de Sud-Est. Bugetul furnizorului de servicii logistice integrate pentru anul financiar curent include un volum de investitii de aproximativ 40 milioane euro pentru Austria si Europa de Sud-Est.
DB Schenker in Europa are in prezent aproximativ 7.000 de angajati in peste 80 de locatii, care ofera intreaga gama de produse si servicii ale companiei in 14 tari, de la Austria si Romania, pana la Turcia.
Un punct central al strategiei DB Schenker pentru 2018 il reprezinta digitalizarea activitatii sale de baza. In acest scop, DB Schenker incearca sa implementeze un proces complet digital la scara internationala, care sa acopere toate operatiunile, de la licitatii la facturare.

Articole similare

Ad