Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de servicii externalizate de project management va creste cu peste 20% in 2018

CBRE estimeaza  majorare de peste 20% a cererii pe piata locala a serviciilor de management de proiect, tendinta urmand a se mentine si pe viitor, deoarece experienta din piata a dovedit ca investitia in serviciile profesionale de gestionare a proiectului genereaza economii care acopera de cateva ori onorariul consultantilor implicati.
„In cei sase ani de experienta in CBRE cu acest tip de servicii pe piata locala, am observat prin cazuri concrete ca investitia in managementul de proiect implementat de specialisti iti aduce economii care ajung sa insumeze de cateva ori onorariul platit echipei de consultanti. Mai exact, vorbim despre value engineering, adica procesul prin care se aduc economii la bugetul proiectului, fara a se face rabat de la calitate sau de la specificatiile acestuia. Practic, reduci costurile implicate recurgand la alte parghii si pastrand conceptul initial“, se arata in comunicatul companiei de consultanta imobiliara.
 

Printre cele mai sonore nume din portofoliul companiei, in sfera de management de proiect, se numara: Sun Plaza (faza initiala a extinderii), Airbus Helicopters (fabrica de elicoptere de la Brasov), ThyssenKrupp Bilstein (unitate de productie pentru amortizoare de autovehicule, in judetul Sibiu) sau Kimball Electronics (fabrica de sisteme electronice, in Timisoara). „De asemenea, CBRE s-a ocupat de proiecte spectaculoase care au implicat spatii de birouri cu suprafete mari (4.000 m2 sau 8.000 m2 ) in proiecte ale unor dezvoltatori ca Skanska (Campus 6), CA Immo, Forte Partners (The Bridge) etc. Agentia a desfasurat servicii de technical due-diligence, precum si project management si monitorizare de costuri pentru London Stock Exchange Group, Johnson&Johnson sau Misys/ Finastra.“
In ceea ce priveste costurile medii de amenjare a unui birou de clasa A nu se observa diferente semnificative intre Bucuresti si restul tarii. In functie de tipul industriei in care activeaza compania, de politica interna de amenajare, de specificatiile tehnice si de gradul de compartimentare pe care il impun nevoile si dimensiunea afacerii respective, costurile pot varia totusi destul de mult de la un proiect la altul. Potrivit estimarilor companiei, in general costurile medii se situeaza intre 200 euro/ m2 si 500 euro/ m2, fara a lua in considerare bugetul alocat mobilierului si echipamentelor speciale de IT (ex.: camere pentru servere, laboratoare de stocare si prelucrare a datelor etc.)

Articole similare

Ad