Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul transport RO-LA a traversat Romania

Primul transport de tip RO-LA (Rollende-Landstrassen) care traverseaza Romania si face legatura intre Suceava si Bulgaria a ajuns ieri la Ruse, in jurul orei 16.00. Trenul a fost incarcat cu camioane si vizeaza eliminarea traficului greu de pe soselele din Romania.
Un tren special apartinand CFR Marfa a plecat joi, la ora 00.38, din statia Dornesti, judetul Suceava spre statia Ruse, anunta compania de stat. In judetul Suceava exista o statie de incarcare a TIR-urilor care vin in special din Ucraina catre Bulgaria, Grecia sau Turcia, iar pe durata transportului feroviar soferii sunt transportati in vagoane cuseta apartinand CFR Marfa.
 

Transportul de tip RO-LA este realizat in cadrul programului finantat de Administratia Fondului pentru Mediu pentru CFR Marfa pe ruta Dornesti-Giurgiu Nord Fr.- Ruse si retur si vizeaza, pe langa revitalizarea CFR Marfa, si eliminarea traficului greu de pe soselele din Romania. Potrivit CFR Marfa, transporturile tip RO-LA vor fi efectuate in trenuri de marfa complete, formate din 20 de vagoane specializate pe care vor fi incarcate 20 de TIR-uri.
Reprezentantii CFR au anuntat ca deocamdata TIR-urile se incarca la statia Dornesti, insa ulterior statia de incarcare va fi la Siret, facandu-se pregatiri in acest sens. CFR Marfa detine 160 de vagoane cu care se pot face asemenea transporturi, doua trenuri fiind deja pregatite pentru efectuarea acestor curse.

Articole similare

Ad