Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE acuza producatorii ca folosesc modalitati noi de manipulare a testelor

Producatorii de masini folosesc modalitati de manipulare a testelor pentru a amplifica impactul asupra mediului al emisiilor actuale, acuza expertii Comisiei Europene, care ar fi descoperit dovezi in acest sens.
Conform unui raport publicat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europeane, 114 seturi de date arata ca producatorii de masini ar urmari exagerarea impactului emisiilor cu 4,5% sau chiar cu 13%, in functie de producator, relateaza Euractiv. Potrivit sursei citate, scopul este ca taierile de emisii prevazute pentru legislatia UE, ce va intra in vigoare in 2020, sa fie in realitate mai mici decat cele intentionate.
 

Emisiile masinilor vor trebui reduse cu 15% in intervalul 2020-2025, si cu inca 30% pana in 2030. Pragurile sunt, insa, inca supuse dezbaterilor intre Parlamentul European si statele-membre. Concluziile Centrului Comun de Cercetare arata o schimbare complet opusa de strategie a companiilor producatore de masini, comparativ cu anul 2016, anul izbucnirii scandalului Diselgate. Atunci, s-a descoperit ca Volkswagen utiliza mijloace de modificare a testelor de laborator cu scopul ascunderii emisiilor mari.

Articole similare

Ad