Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FORT solicita retragerea proiectului MT privind atribuirea programului interjudetean

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita Ministerului Transporturilor retragerea proiectului de modificare a ordinului 980, prin care se stabileste atribuirea programului de transport interjudetean prin licitatie electronica, in 2019. FORT sustine ca lipseste din fundamentarea proiectului studiul de impact aferent modificarii legislative propuse dezbaterii publice, precum si pozitia Consiliului Concurentei, la care s-a facut referire in nenumarate randuri pana acum. 

Foarte important, atunci cand programul de transport este impus de o autoritate si/sau modificat de autoritati se intra in zona legislativa europeana a regulamentului 1370. Practic, atribuirea ca proces apare in cazul unui serviciu de utilitate publica, in care operatorul primeste, in baza contractului de serviciu public, un drept exclusiv si/sau o compensatie materiala. Proiectul MT nu acopera insa aceste aspecte, ci instituie doar obligatii in sarcina operatorilor.
Nu se justifica de ce este nevoie ca parcul cu care se participa la sedinta de atribuire sa fie achizitionat inainte de desemnarea ca si castigator, oricum nu exista furnizori care sa acopere investitiile generate de proiect, plus ca timpul ramas la dispozitie pentru eventualele achizitii este insuficient, se mai arata in adresa FORT.
FORT solicita organizarea urgenta a unei dezbateri pe tema expirarii actualului program de transport interjudetean, la care sa participe reprezentantii patronatelor de domeniu si specialisti desemnati din Ministerul Transporturilor.

Articole similare

Ad