Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Astra Vagoane Calatori va livra cele 22 de tramvaie noi la Cluj

Primaria Municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Calatori contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi. Acesta a fost atribuit in final pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), desi fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro).
Licitatia a fost publicata in decembrie 2017, iar anul acesta, in mai, Primaria Cluj-Napoca anunta ca singura oferta primita a fost cea de la producatorul aradean de material rulant.

Conform acordului-cadru se vor incheia mai multe contracte subsecvente in cadrul carora pot fi livrate unul pana la trei tramvaie. Un contract subsecvent poate fi incheiat la fiecare sase luni sau mai putin (de la data semnarii acordului-cadru), dar trebuie sa se aiba in vedere termenul de livrare de 11 luni, potrivit Club Feroviar.
Reamintim, de asemenea, ca la inceputul lui mai 2018, Primaria Cluj-Napoca a depus cereri de finantare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru sustinerea transportului electric nepoluant in oras. In aceasta cerere de finantare este cuprinsa si achizitia celor 22 de tramvaie noi.

Articole similare

Ad