Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzactii de 386 milioane de euro in prima jumatate a anului

Volumul investitional din prima jumatate a anului s-a ridicat la aproximativ 386 de milioane de euro, in scadere cu 27% fata de perioada similara a anului precedent, cand pe piata locala s-au realizat tranzactii in scop investitional de 530 de milioane de euro, potrivit calculelor si estimarilor Cushman & Wakefield Echinox. Aceasta scadere vine pe fondul unui numar substantial de tranzactii care nu au fost semnate pana la 30 iunie, eventuala concretizare a acestora in cea de-a doua jumatate a anului urmand sa impulsioneze piata spre un nivel comparabil cu cel atins in 2017, de circa 1 miliard de euro.

Piata din Europa Centrala si de Est a inregistrat un volum de investitii de 5,1 miliarde de euro in primul semestru din 2018, Romania atragand 7,6% din total. Primul loc a fost ocupat de Polonia, cu 3,2 miliarde de euro si o cota de piata de 64,1%,in timp ce pe pozitia a doua s-a situat Cehia cu 910 milioane de euro si o cota de 18%. Romania s-a pozitionat pe locul al treilea in regiune, peste Ungaria (7%) si Slovacia (3,3%).
La nivel local, cel mai activ sector a fost cel de office, cu o pondere de 66% din volumul total, urmat de cel de retail (29%), in vreme ce aportul sectoarelor de hospitality si industrial a fost unul redus (3%, respectiv 1%).

Articole similare

Ad