Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Unda verde in Europa pentru Scania Driver Competitions

Scania incurajeaza soferii de camioane de toate varstele sa participe la competitia Scania Driver Competitions (SDC) 2018-2019 si sa isi etaleze aptitudinile in fata altor colegi, soferi profesionisti de camioane. Obiectivul este de a atrage participanti din mai mult de 30 de tari europene in batalia pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegerea castigatorului.
In toamna aceasta si in primavara viitoare, vor avea loc rundele regionale si nationale ale testelor teoretice si practice. “Scania se straduieste sa ofere solutii sustenabile de transport, iar accentul pus pe soferi este din ce in ce mai important”, spune Erik Ljungberg, Senior Vice President and Head of Corporate Relations Scania din Södertälje.
 

Pentru Scania, soferul este unicul si cel mai important bun de valoare pentru siguranta in trafic si pentru economia transporturilor. Focusul de anul acesta pentru SDC sunt mediul, siguranta si economia de combustibil, precum si atragerea urmatoarei generatii de soferi. “ In competitii, am cautat intotdeauna sa organizam exercitii care scot in evidenta calitatile si care sunt esentiale pentru profesia de transportator. Economia de combustibil, siguranta si abilitatile de manevrare sunt lucruri pe care castigatorul trebuie sa le stapaneasca, pentru a castiga concursul Scania Driver Competitions.”
Anul acesta, limita de varsta impusa anterior, care permitea doar soferilor de pana la 35 de ani sa participe, a fost eliminata, iar Scania incurajeaza participarea tuturor soferilor de camioane, indifferent de varsta lor. Noutatea este ca soferii au acum sansa de a se califica pentru competitii prin performanta lor in timp, care este monitorizata de serviciile Scania Fleet Management (FMS). Participantilor li se va cere sa isi demonstreze abilitatile in conducerea defensiva, conducerea cu economie de combustibil, verificarea inainte de a porni la drum, securizarea marfii, precum si cunostintele in caz de incendii si salvarea vietii. Trebuie de asemenea sa isi arate talentul la diverse exercitii, ce include: boardwalk, knock the king, reverse „z“ sau super „z“.
“Aceste exercitii se vor dovedi a fi grele, chiar si pentru un sofer extrem de abil. Scania recompenseaza acuratetea si buna judecata, mai presus de viteza, iar competitiile se refera la mentinerea in mod sistematic a unui standard inalt”, spune Ljungberg.
Semifinalele regionale, care vor integra atat partea teoretica, cat si practica a concursului, se vor desfasura in cinci dintre cele mai mari orase ale Romaniei: Brasov (7 septembrie), Cluj Napoca (14 septembrie), Bucuresti (21 septembrie), Bacau (5 octombrie), Arad (19 octombrie).
Finala nationala va fi pe 4 mai 2019, iar cea europeana va avea loc la Södertälje, pe 25 mai 2019. Pentru inscrieri si mai multe detalii, puteti accesa website-ul competitiei: http://events.scania.ro/scania-driver-competitions/

Articole similare

Ad