Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Record Mondial: Tractorul autonom Valtra inlatura zapada cu o viteza de 73,171 km/h

Nokian Tyres si Valtra au stabilit recordul mondial pentru inlaturarea zapezii cu un tractor autonom. Fara ajutorul unui sofer, tractorul a deszapezit o sosea inchisa din sudul Finlandei cu o viteza de 73,171 km/h (45,466 mph).Recordul de viteza a fost stabilit in martie 2018, folosind un tractor autonom Valtra T254 Versu, echipat cu anvelope Nokian Hakkapeliitta TRI.
Valtra T254 Versu a primit titlul de Tractorul Anului 2018 si este foarte apreciat, atat de constructori, cat si de fermieri pentru versatilitatea de care da dovada in agricultura, munca forestiera si activitati municipale pentru intretinere, se arata intr-un comunicat al Nokian. T254 Versu, in varianta standard, vine echipat cu interfata SmartTouch pentru utilizatori, care a fost laudat, pe scara larga, de operatorii de tractoare pentru intuitivitatea sa.
 

Recordul pentru viteza a fost stabilit in conditii de siguranta si cu implicarea unor echipe de cercetare din partea Nokian Tyres si Valtra. Interesul pentru tehnologia autonoma este in crestere pentru logistica, utiliaje rutiere si agricultura. Depasirea vitezei obisnuite pentru tractoare cu instrument montat in partea din fata, pe o suprafata alunecoasa, pune atat tractorul, cat si anvelopele la incercare. Modelul blocurilor benzii de rulare al anvelopelor Hakkapeliitta TRI au fost special proiectate pentru a oferi stabilitate pe suprafate acoperite cu gheata si zapada. Acesta este cel de-al doilea record mondial stabilit de Nokian Tyres si Valtra in conditii de sub zero grade.

Articole similare

Ad