Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuhne+Nagel si-a mentinut cresterea in 2011

Kuhne+Nagel si-a mentinut anul trecut ritmul de crestere intr-o piata plina de provocari si a obtinut un profit net de 606 milioane de franci elvetieni, usor peste nivelul din 2010. Ca urmare a puterii francului elvetian, cifra de afaceri a scazut cu 3,3% anul trecut comparativ cu 2010, la 19.596 de milioane de franci elvetieni. Profitul EBITDA de 978 de milioane de franci elvetieni a fost cu 2,6% mai mic decat in anul precedent. Consiliul de administratie va propune o crestere a dividendelor de 3,85 de franci elvetieni per actiune. Desi volumele operate in segmentul transporturilor si logisticii au avut o evolutie pozitiva in prima jumatate a lui 2011, cresterea a incetinit accentuat in a doua parte a anului.

Activitatea logistica a fost puternic afectata de comportamentul precaut al consumatorilor din SUA si alte mari piete din Europa, de intreruperea supply chain-ului din cauza dezastrelor naturale din Japonia, precum si de cresterea semnificativa a preturilor bunurilor. Singurele exceptii au fost pietele regionale individuale si anumite industrii specifice, care au avut parte de o crestere constanta a volumelor pe tot parcursul anului trecut, de pe urma carora au beneficiat furnizorii logistici regionali si cei orientati catre industrie.
Pe segmentul rutier si feroviar, grupul a inregistrat o crestere cu 18,8% a cifrei de afaceri nete. Activitatile de grupaj au fost dezvoltate prin achizitionarea companiei British RH Freight in 2011, ceea ce a rezultat intr-o crestere a volumelor cu 10%. De asemenea, preluarea companiei germane Drude Logistik a avut o insemnata importanta strategica, dat fiind faptul ca hub-ul de operatiuni al acesteia va asigura imbunatatiri ale productivitatii retelei europene de grupaj.
In 2011, Kuhne+Nagel a manipulat mai mult de trei milioane TEU, ceea ce reprezinta o crestere a volumului cu 11%. Kuhne+Nagel a crescut astfel de doua ori mai rapid decat piata internationala de containere. Compania a obtinut cresteri importante in special pe pietele asiatice si non-europene. Pe liniile transpacifice, Kuhne+Nagel si-a extins volumele cu mai mult de 15%, in ciuda contractarii pietei. Aceste rezultate au fost generate in special de portofoliul sofisticat de produse al companiei, solutiile integrate de IT si activitatile crescute in segmentul LCL. In plus, grupul si-a extins afacerea si pe segmentul containerelor frigorifice, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al celui mai mare operator din Noua Zeelanda.
La transport aerian, volumul a crescut cu 13%, ceea ce a depasit toate asteptarile, in special luand in considerare scaderea generala inregistrata pe acest segment, de 0,7% comparativ cu 2010.

Articole similare

Ad