Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se prefigureaza o crestere a activitatii din constructii si in comertul cu amanuntul

Potrivit unei anchete de conjuctura realizatede INS, in perioada august-octombrie 2018 se asteapta o crestere a activitatii in comertul cu amanuntul si o crestere moderata in constructii.
Potrivit estimarilor din august 2018, in activitatea de constructii se va inregistra in urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +12%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%), iar in ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza o crestere moderata (sold conjunctural +14%).
 

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat o tendinta de crestere a activitatii economice (+22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (+18%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +13%) si o crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +14%).
De asemenea, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%). In sectorul de servicii se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%), iar preturile de vanzare/facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).
Managerii din industria prelucratoare preconizeaza o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +5%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va inregistra o tendinta de crestere (sold conjunctural +33%), urmata de activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural +27%) si de activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +26%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare, iar pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Articole similare

Ad