Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania propune Coridorul feroviar Gdansk-Constanta

Coridorul feroviar Gdansk-Constanta, in lungime de 3.663 km, care face legatura intre cele doua orase de la Marea Baltica si respectiv Marea Neagra, este propunerea Romaniei pentru Summitul „Initiativa celor 3 Mari“, ce va fi organizat la Bucuresti in perioada 17-18 septembrie. Coridorul are ca scop stabilirea unei conexiuni feroviare intre Portul Constanta si Portul polonez Gdansk.
 

Special pe segmentul transporturilor, tara noastra propune doua proiecte: FAIRway Danube si RAIL 2 SEA. Primul are ca obiectiv general implementarea Master Planului pentru Reabilitarea si Intretinerea Senalului Dunarii si Afluentilor sai Navigabili, elaborat in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Al doilea vizeaza modernizarea unor coridoare feroviare atat pentru utilizarea comerciala, cat si pentru transportul rapid al fortelor si echipamentelor militare pe teritoriul Romaniei.
Proiectul „Initiativa celor Trei Mari“ urmareste sa ofere sustinere politica pentru o mai buna cooperare si interconectare a economiilor statelor din spatiul geografic cuprins intre cele trei mari – Adriatica, Baltica si Neagra – in domenii precum energie, transporturi, telecomunicatii sau protectia mediului.
Initiativa a fost lansata de catre Croatia, alaturi de Polonia, in 2015, iar o prima reuniune la nivel inalt a avut loc la Adunarea Generala ONU din acelasi an.

Articole similare

Ad