Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rusia terta ramane cea mai „fierbinte” relatie de transport extracomunitara…

… dar Ministerul Transporturilor va studia cu atentie toate solicitarile si, tinand cont si de activitatea carausilor din 2018, va acorda prioritate celor care intr-adevar opereaza pe aceasta relatie, asa cum a promis Eduard Ungureanu, specialist in cadrul Directiei Transport Rutier din Ministerul Transporturilor (MT), cu ocazia conferintei Tranzit de la Iasi.
 

Romania a beneficiat pentru 2018 de un contingent total de 106.199 de autorizatii de transport plus 1.970 de autorizatii CEMT. Dintre acestea, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) eliberase la mijlocul lui septembrie 38.923 de autorizatii catre operatorii de transport. Dintre destinatiile cele mai solicitate de carausi, Rusia terta-tara pune in continuare cele mai multe probleme, intrucat contingentul de autorizatii este limitat – 2.800 de bucati – iar CEMT-ul este tot restrictionat. In septembrie mai ramasesera circa 300 de autorizatii terta-tara de Rusia, care vor acoperi necesarul pentru aproximativ o luna si jumatate.
In ceea ce priveste relatia cu alte state din zona, Belarus solicita marirea contingentului, insa pentru partea romana acest lucru nu este o prioritate, iar Ucraina, la fel, solicita suplimentari, dar MT nu vrea sa dea prea multa lejeritate carausilor de acolo in Romania, pentru a nu afecta operatorii autohtoni.

Articole similare

Ad