Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN castiga prima editie a Truck Innovation Award

MAN Truck & Bus a castigat Truck Innovation Award 2019, distinctie acordata in premiera de juriul ITOY ca o recunoastere a calitatilor solutiei mobile cu nivel 4 de autonomie (fara sofer), realizata in cadrul proiectului de cercetare „aFAS“. Premiul pentru inovatie a fost inmanat lui Joachim Drees, Chief Executive Officer al MAN Truck & Bus, in timpul zilei dedicate presei din cadrul IAA Hanovra.
Cu un scor castigator de 93 de voturi, vehiculul de siguranta MAN, care protejeaza atelierele mobile de reparatii ale drumurilor, a avut competitori puternici, precum eActros (Mercedes-Benz), camioanele electrice FL / FE de la Volvo Trucks, cea de-a doua generatie a camioanelor electrice Renault Trucks, DAF Ecochamps si Truck Innovation apartinand ZF.
 

In cadrul unui eveniment recent din Linz, Austria, membrii juriului IToY au asistat la prezentarea detaliata a proiectului aFAS, avand ocazia sa evalueze vehiculul extrem de inovator – un MAN TGM 18.340 care urmeaza automat un alt camion angajat in lucrari de intretinere pe autostrazi. Jurnalistii ITOY au fost impresionati de faptul ca aFAS a fost deja testat, parcurgand peste 4.000 km pe drumurile publice, fara nici un accident. Membrii juriului apreciaza ca aFAS poate salva vieti, deoarece statiile mobile de reparatii ale drumurilor presupun riscuri ridicate pentru personalul din santier, frecvente fiind coliziunile din spate. In plus, acesta este si primul vehicul fara sofer (nivel 4 de autonomie) intalnit pe drumurile publice din Europa.
Rezumand votul juriului, presedintele Gianenrico Griffini, a comentat: "MAN nu ofera numai o solutie eficienta pentru protectia echipelor mobile de reparatii de drumuri, ci si o perspectiva importanta privind dezvoltarea tehnica viitoare a vehiculelor automatizate."

Articole similare

Ad