Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

EZ-PRO, utilitara electrica si autonoma pentru livrarile urbane

Renault EZ-PRO reprezinta conceptul constructorului francez pentru un vehicul comercial autonom, electric si conectat pentru distributia urbana. Modelul a fost prezentat in premiera mondiala in cadrul IAA Hanovra.
EZ-PRO este un concept modular flexibil pentru transportul marfii in oras, dedicat operatorilor logistici, curierilor sau retailerilor, fiind alcatuit dintr-un „lider-pod“, ce va gazdui o persoana pentru livrarile de bunuri fragile, si un vagon autonom, robotizat. Renault crede ca managementul livrarilor de tipul last-mile nu va deveni complet automatizat.
 

Astfel, persoana din interior poate sa supervizeze mai bine desfasurarea livrarii si a itinerariului. Vagoanele automatizate pot merge in pluton sau pot adopta propriul traseu. In linie cu promisiunea brandului Renault Pro+ LCV, una dintre caracteristicile acestui concept este customizarea. Modulele pot fi personalizate pe nevoile de business ale clientului, incepand de la livrari si logistica last mile si pana la retail si alte tipuri de afaceri. Clientul final are posibilitatea de a alege locul livrarii, precum si ora la care produsul sa fie livrat. De asemenea, clientii pot alege ca pachetul lor sa fie livrat de persoana aflata in lider-pod sau sa poata intra singur in posesia acestui cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon, ce ii va permite deschiderea locker-lui. Aceste lockere aflate in vagoanele automatizate sunt disponibile 24/7. EZ-PRO este versiunea cargo a unui alt concept EZ-GO, dedicat transportului de pasageri, care a fost prezentat la inceputul anului.

Articole similare

Ad