Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bridgestone lanseaza FleetPulse, o solutie digitala care aduce economii de 1.100 de euro/an/vehicul

Bridgestone anunta lansarea FleetPulse, o solutie trei-in-unu compusa dintr-o aplicatie mobila, o platforma centralizata si un sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor (TPMS). FleetPulse imbunatateste transparenta in domeniul duratei de viata a acestora si reduce in mod semnificativ probabilitatea unor defectiuni neasteptate, costisitoare si potential periculoase.
 

Cu ajutorul aplicatiei Android FleetPulse, soferii si tehnicienii au o platforma usor de folosit cu care pot face inspectii tehnice vehiculelor, inlocuind procesul manual actual. Apoi, prin portalul centralizat, managerii de flote si de intretinere pot accesa status-ul actualizat pentru intreaga flota – inclusiv defecte si daune, precum si date despre performanta. Acestia pot face solicitari individuale conducatorilor auto si tehnicienilor – inclusiv liste noi de verificare, rezervari de servicii si chiar scoaterea vehiculelor de pe sosea – direct prin notificari din aplicatia FleetPulse.
Serviciul vine cu hardware TPMS pentru vehicul, alcatuit din senzori Tirematics si un dongle. Prin conectarea la TPMS-ul vehiculului, FleetPulse colecteaza automat datele privind presiunea in anvelope, inainte de trimiterea rezultatelor catre soferi si manageri, prin intermediul aplicatiei FleetPulse si actualizeaza in timp real datele. Acest lucru asigura ca presiunea in anvelope este optima, un lucru esential in situatia in care 30% dintre defectiuni sunt cauzate de o presiune scazuta a anvelopelor, 90% din defectiunile anvelopelor sunt cauzate de pierderile lente de presiune si 20% dintre anvelopele camioanelor aflate pe sosea sunt sub presiunea recomandata.
Aplicatia FleetPulse si hardware-ul TPMS sunt disponibile pe piata incepand cu septembrie 2018, cu o perioada de testare gratuita. Hardware-ul TPMS va fi disponibil online si la comercianti atenti selectati. Costul sau se amortizeaza intr-un an, pe baza presupunerii ca o combinatie tipica de cap tractor + remorca cu anvelope care functioneaza cu o presiune optima poate economisi, in medie, pana la 1.100 de euro pe an prin consumul de combustibil, anvelope si evitarea defectiunilor aferente.

Articole similare

Ad