Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco a avut singurul stand de la IAA fara vehicule sau echipamente diesel

Iveco a expus la IAA Hanovra, in cadrul Zonei de Emisii Reduse, 18 modele deja disponibile pe piata – multe dintre ele premiate – care nu folosesc deloc motorina, ci sunt electrice sau pe CNG ori LNG, si acopera toata gama de aplicatii de transport. Prin prezentarea intregii sale oferte de vehicule cu tractiune alternativa, dar si prin masa rotunda pe care a organizat-o, „Tranzitia energetica spre un viitor sustenabil“, si prin mai multe work-shop-uri, producatorul italian isi face cunoscuta, in colaborare cu clienti, parteneri si carosieri, viziunea sa pe termen lung referitoare la transport.
 

Pierre Lahutte, presedintele marcii Iveco, a subliniat, cu ocazia conferintei de presa din cadrul IAA, ca este primul producator din istoria acestei expozitii care nu a avut la stand niciun motor diesel, nici pe vehiculele sale, nici pe caroserii. Acesta a mai atras atentia asupra faptului ca gazul natural ofera posibilitatea unei tranzitii line spre biometan si energie regenerabila, deoarece nu genereaza emisii si deschide usa spre o economie circulara ce poate ajunge chiar pana la decarbonizarea transportului.
Producatorul italian a mai prezentat o premiera in aceasta industrie, rezultatul unui parteneriat incheiat cu CIFA: Stralis X-Way Natural Power de 400 CP, cu bioCNG, cu mixer de beton hibrid Energya care nu foloseste motorina, ci este operat de un motor electric alimentat de o baterie litiu si ofera un sistem de recuperare a energiei cinetice care recupereaza energia camionului cand acesta decelereaza.
La stand a mai fost expusa, tot ca rezultat al unui parteneriat, cu Carrier Transicold, o premiera mondiala: noul sasiu Stralis NP de 26 t si motor de 400 CP, echipat cu suprastructura Frappa si cu agregat Carrier Supra® cu tehnologie CNG, o solutie care functioneaza 100% pe gaz natural. Si camionul si agregatul au motoare pe gaz natural, care au emisii de NO2 cu 90% mai mici decat motoarele diesel, emisii de particule cu 99% mai mici si emisii de CO2 cu 95% daca se foloseste biometan
In plus, la standul Iveco Shell a expus o statie de alimentare cu CNG/LNG si o statie de incarcare cu electricitate, parte a programului pe care cele doua companii il desfasoara pentru a promova reteaua de alimentare cu gaz si electricitate din Germania.

Articole similare

Ad