Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

WDP anunta investitii logistice de 75 milioane de euro

WDP, dezvoltator si investitor in domeniul imobiliar logistic, anunta un volum suplimentar de investitii de aproximativ 75 de milioane de euro, reprezentand o suprafata de aproximativ 130.000 m² de proprietati imobiliare, ce se compun atat din proiecte nou dezvoltate, cat si din achizitii pentru clienti noi sau existenti. Dupa finalizarea acestui nou pachet de investitii, valoarea totala a portofoliului imobiliar pe plan local va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoarea de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total WDP) pana la sfarsitul anului 2019.
 

Cele aproximativ 75 milioane de euro vor fi investite in patru proprietati aflate in trei locatii diferite din Romania, dupa cum a anuntat compania de Ziua bianuala a Investitorilor WDP. Dezvoltatorul estimeaza un randament initial brut de inchiriere de aproximativ 8,5% pentru aceste noi tranzactii.
Acest nou volum de investitii sprijina continuarea extinderii activitatilor WDP in Romania Dupa finalizarea acestui nou pachet de investitii, in Romania valoarea totala a portofoliului imobiliar va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoare de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total al WDP) pana la sfarsitul anului 2019.
In locatia sa actuala din Stefanesti de Jos, de langa Bucuresti, WDP va incepe constructia a doua noi depozite, cu suprafata totala de aproximativ 80.000 m². Aceste imobile se dezvolta pe parcela care a fost achizitionata la sfarsitul anului 2017. Una dintre cladiri, cu o suprafata totala de 58.000 m², este un nou depozit de logistica alimentara pentru Metro. Cladirea va fi finalizata in etape, pana la inceputul anului 2020 si va cuprinde atat o zona de depozitare fara temperatura controlata, cat si o zona de depozitare cu racire si congelator, pentru distribuirea produselor alimentare. Metro semneaza un contract de inchiriere pe o perioada de zece ani pentru aceasta locatie. In plus, se dezvolta un nou centru de distributie de peste 22.000 m², avand livrarea in al doilea trimestru al anului 2019, care va gazdui activitatile de e-commerce ale specialistului LPP in imbracaminte. LPP a semnat un contract de inchiriere pe o perioada de zece ani pentru aceasta locatie. WDP prevede pentru aceste proiecte un buget de investitii de aproximativ 43 de milioane de euro. Anterior, WDP a dezvoltat si inchiriat centre de distributie in aceasta locatie pentru Decathlon si Carrefour, care impreuna reprezinta o suprafata de aproximativ 49.000 m².

Dezvoltare in Cluj si Buzau
WDP a achizitionat un depozit existent in Cluj-Napoca cu o suprafata de aproximativ 33.000 m². Contractul de inchiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul isi va extinde parteneriatul cu WDP in acest fel dupa utilizarea anterioara a unui nou centru de distributie frigorifica in aceasta locatie. La urma urmei, lantul de supermarketuri Profi isi centralizeaza serviciile de vanzare de fructe si legume pentru regiunea Transilvania. In plus, Profi inchiriaza, de asemenea, un depozit nou de la WDP in Roman. Prin aceasta achizitie WDP devine proprietarul intregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 m²) si se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese si KLG au, de asemenea, o cladire WDP aici. Bugetul de investitii pentru aceasta achizitie se refera la aproximativ 22 de milioane de euro. Nu in ultimul rand, dezvoltatorul anunta construirea unui nou depozit pentru Ursus Breweries, care isi va aproviziona clientii din Capitala din depozitul de la Buzau. Noul centru de distributie, de aproximativ 20.000 m², este situat langa fabricile de bere existente si este inchiriat pentru o perioada de zece ani. Bugetul de investitii pentru WDP este de aproximativ 10 milioane de euro.

Articole similare

Ad