Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

XPO Logistics va introduce 5.000 de roboti in depozite

XPO Logistics va implementa 5.000 de „roboti colaboratori inteligenti autonomi“ in depozitele din America de Nord, Marea Britanie si alte opt tari europene, in incercarea de a-si imbunatati productivitatea, viteza si eficienta, deoarece grupul isi construieste prezenta in logistica e-commerce.
Anuntul face parte din investitia de 450 milioane de dolari planificata in acest an, care include inovatii recente, cum ar fi integrarea vocala cu Google Home si dispozitivele Alexa de la Amazon, care ajuta la livrarea last-mile si platforma XPO Connect digital marketplace.
 

Compania a declarat ca parteneriatul sau cu producatorul de robotica GreyOrange va face XPO furnizorul exclusiv de logistica pentru utilizarea robotilor pe aceste piete.
Reprezentantii XPO au spus ca robotii, care sunt asemanatori cu robotii Kiva folositi de Amazon in depozitele sale, „vor permite companiei sa imbunatateasca eficienta si sa reduca timpul de pregatire a livrarilor; cresterea volumului comenzilor, reducand in acelasi timp costurile de exploatare; si vor ajuta lucratorii sa diminueze timpul de mers din depozit si erorile manuale.“
De asemenea, aceste eficiente sunt „esentiale pentru prezenta crescanda a XPO in sectoarele de comert electronic si de Omnichannel, unde viteza si acuratetea comenzilor sunt esentiale.“
Se spune ca fiecare robot poate deplasa un suport care cantareste aproximativ 450-150 kg (450 kg – 1500 kg), aducandu-l la o statie unde un lucrator indeplineste simultan pana la 48 de comenzi. „Folosind un cos de auto-conducere, acesti roboti vor elimina povara celor mai dificile lucruri din punct de vedere fizic pentru lucratori", au afirmat reprezentantii XPO. „Robotii, proiectati sa colaboreze cu oamenii, vor completa forta de munca actuala a XPO si vor sustine cresterea viitoare".

Articole similare

Ad