Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cartel Alfa: Inghetarea salariilor si aplicarea mai devreme a Legii salarizarii sunt in contradictie

Inghetarea salariilor, din 2019, si aplicarea Legii salarizarii in 2020, in loc de 2022 sunt in contradictie, intrucat aceasta devansare ar presupune o crestere salariala de 50%, in 2019 si 2020, a declarat Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale (CNS) „Cartel Alfa“, citat de Agerpres.
In contextul discutiilor pe tema inghetarii salariilor anul viitor, Hossu a aratat ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a prezentat acest scenariu alaturi de altul complet opus, respectiv aplicarea Legii salarizarii in 2020, in loc de 2022.
 

„Argumentele domnului ministru al Finantelor ca acest lucru s-ar face in vederea devansarii aplicarii Legii de salarizare bugetare de la 2022 pana in 2020 sunt in plina contradictie. Practic, ca sa o aplici in 2020, atunci ar trebui ca anul viitor si peste doi ani, respectiv 2019 si 2020, sa aplici o crestere salariala de 50%“, a declarat Bogdan Hossu.
In opinia sa, aceasta ar fi o promisiune cu caracter electoral, imposibil de realizat, similara cu cea din 2008, cand s-a dorit o crestere salariala in sectorul invatamant, de 50%. Totodata, introducerea unui salariu minim diferentiat reprezinta o ingerinta a Guvernului pe piata muncii, considera liderul sindical. Acesta a adaugat ca exista probleme foarte mari pe piata muncii, unde frauda depaseste 14% din PIB. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, recent, ca documentul privind o posibila inghetare a salariilor bugetarilor reprezinta un document de lucru, o posibila varianta, dar exista totodata si o propunere de aplicare a legii salarizarii pana in 2020, in loc de 2022.

Articole similare

Ad