Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lituanienii de la Girteka Logistics intra in transportul intern FTL din Germania

In situatia in care companiile de transport europene si germane sunt marcate de lipsa acuta a soferilor, circa 20% din camioanele germane fiind tinute pe dreapta in 2018, un nume greu din sectorul transportului isi anunta expansiunea, „atacand“ piata domestica germana. „Raspundem cererii puternice a pietei de crestere a capacitatii FTL in Germania, inmatriculand primele camioane cu placute germane. Acesta este o mica parte a obiectivului nostru de crestere durabila de a ajunge la 10.000 de camioane si 20.000 de soferi pana in 2021“, puncteaza Kristian Kaas Mortensen, Director Strategic Partnerships, Girteka Logistics.
 

Girteka Logistics colaboreaza cu branduri de top din lume pentru transportul produselor in intreaga Europa. Transportul international pe distante lungi FTL a fost intotdeauna cheia succesului companiei, iar acum si piata interna germana este parte integranta a portofoliului companiei. „In ultimii ani am observat ca firmele de transport intern se lupta sa compenseze lipsa tot mai mare de soferi. In acelasi timp, noi am crescut de la 8.000 de soferi in ianuarie 2018, la peste 10.000 astazi“, a subliniat Kristian Kaas Mortensen.
Industria de camioane din Europa si din Germania este foarte fragmentata, peste 80% din companii operand mai putin de 10 camioane. De asemenea, doar 1% din companii lucreaza cu parcuri mai mari de 50 de camioane. „Pe o piata plina de provocari, o astfel de fragmentare faciliteaza cresterea exponentiala a unor companii mari de transport, precum Girteka Logistics“, a punctat Kristian Kaas Mortensen.

Articole similare

Ad